FitSplit RCK na Biseru mora: Doznajte što donose novi obrazovni programi u ugostiteljstvu i turizmu osmišljeni za stvarne potrebe tržišta

9.-11. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač

“Future in tourism” novi je naziv koji se dodao velikom projektu Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split, no ne radi se o pukom sloganu nego čitavom spektru novih zanimanja i segmenata obrazovanja koji će biti predstavljena na ovogodišnjem Biseru mora. Podsjetimo, radi se o projektu koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a Turističko-ugostiteljska škola Split (TUŠ), nositelj je projekta kojem je cilj podizanje izlaznih kompetencija učenika i polaznika cjeloživotnog učenja kako bi se pomoglo u rješavanju nedostatka radne snage u sektoru koji je jedan od ključnih pokretača cjelokupnog gospodarstva Hrvatske. Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija jedan su od strateških partnera RCK Split zaduženi za usavršavanje nastavnika i drugih djelatnika u tom složenom procesu, kao i za organiziranje natjecanja učenika i mentora kroz manifestacije kao što su Biser mora i Grand Gourmet.

Stoga, od 9. do 11. travnja posjetite FitSplit RCK korner u Supetru i doznajte novosti o zanimanjima u sektoru turizma i ugostiteljstva te mogućnostima koje pruža Regionalni centar kompetentnost Split

TUŠ Split je jedna od 6 nositelja ovog projekta u RH. Kako je osnovni cilj RCK podizanje izlaznih kompetencija učenika i njihovo što lakše prilagođavanje potrebama tržišta rada te podizanje izlaznih kompetencija nastavnika/mentora kroz niz stručnih usavršavanja, svako natjecanje ovog tipa prilika je za učenike i njihove mentore da demonstriraju svoj napredak koji predstavlja vrijedan doprinos razvitku cjelokupnog gospodarstva RH. Ovo je ujedno i prilika za predstavljanje vizualnog identiteta Projekta i imena FitSplit RCK, koji u sebi objedinjuje sva zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva i čije ime predstavlja osnovni cilj projekta, a ujedno je i akronim za novu i bolju budućnosti u turizmu” – poručila je mag. oec. Andrea Bilandžić, voditelj promocije strukovnih zanimanja i rada RCK.

U sklopu RCK kornera predstavit će se sva zanimanja srednjoškolskog obrazovanja i obrazovanja odraslih s naglaskom na promjene i aktualnu modernizaciju kurikuluma.

 

Mak Jovanović

Scroll to Top