Gastronauti u posjetu Electrolux Professional centru za inovacije i izvrsnost

  1. studeni, 2019. Pordenone, Italija

Kišni jesenski dani bili su prigoda za studijsko putovanje u Electrolux Professional centar izvrsnosti u Pordenoneu. Skupinu novinara i ugostitelja pod okriljem kluba Gastronaut poveli su Tamara Rakovac i Domagoj Jadrešić, predstavnici tvrtke Electrolux Professional Croatia, koji su ugodnom pričom i animacijom već tijekom putovanja uveli u ono što nas je očekivalo u njihovu velikom inovacijskom centru u Pordenoneu – prezentaciju njihove najmodernije opreme od strane chefova Electroluxove akademije Maurizija Bottege i Stefana Sangioa. Uvedeni smo u impozantan showroom uređen u tipičnom stilu talijanskog dizajna gdje možete iz prve ruke vidjeti na koji način funkcioniraju najnovija tehnološka dostignuća Electroluxovih kuhinjskih uređaja:

Sustav SkyLine – najnovija COOK&CHILL tehnologija

– SkyDuo – kako pećnica i šok hladnjak/zamrzivač mogu međusobno „razgovarati“

– Dehidracija hrane – novi način primjene uz produljenje trajanja vijeka namirnica te minimiziranje otpada

– Primjena parno-konvekcijske pećnice kao statičke pećnice

– Priprema jogurta i krema, te sladoleda u šok hladnjaku/zamrzivaču

– Automatska priprema od zamrznutog do posluživanja

– Priprema focaccie

– Dimljenje hrane

Koliko vode računa o seminarima, treninzima i radionicama, govori činjenica da čak 3.500 m2 služi ovim svrhama. Sve pripremljeno čemu smo svjedočili, posluženo je Gastronautima unutar tvrtkinog restorana.

Što nam je, pak, o sustavu Libero point kazala nedavno na Grand Gourmetu u Makarskoj Tamara Rakovac možete pogledati na ovom linku:

tekst i foto: Neno Pavinčić & Gastronaut

video: Irena Dragičević & Mak Jovanović

Scroll to Top