GIN ICECREAM by Premis&Poetica…izvrsna kombinacija predstavljena u Makarskoj uz 30. rođendan tvornice sladoleda Premis

 Premis tvornica sladoleda i Poetica distillery su udružili kreativnost i servirali nam jedinstveni sladoled sa okusom Poetica gina…dakako, nije moglo proći bez ŠKMER-a

Premisov trideseti rođendan

Kao centralni dio proslave tridesetog rođendana tvrtke Premis, ali i najava njihove premium linije sladoleda, danas je u Apfel areni u Makarskoj predstavljen rezultat konceptne suradnje ova dva branda koji su nas i do sada oduševljavali kreativnošću i jedinstvenim okusnim paletama.

Premis je već dugi niz godina jedna od najuspješnijih tvornica sladoleda u Hrvatskoj, prisutna i na inozemnom tržištu, sa izrazito naprednom tehnologijom proizvodnje. Poetica je sa druge strane relativno mlada destilerija, ali sa zavidnom kvalitetom njihovih Gin-ova, što pokazuje i titula Croatian gin distillery of the year sa ovogodišnjeg ocjenjivanja u Berlinu. I tako su se kažu, spojeni u kreativnom zanosu i težnji za boljim, odlučili udružiti u zaista interesentu priču sa jednim ciljem – pokušati pretjerati i proizvesti sladoled sa okusom gina.

Gin IceCream by Premis&Poetica je spektakl okusa i nevjerojatno zanimljiv koncept serviranja

Sladoled sa ginom je, moramo priznati, okusno na granici provokacije. Čokoladna sladoleda baza je dodatkom začina korištenih u proizvodnji Poetica gina zaokružila okusnu paletu u potpunosti. Početni okus tamne čokolade se nastavlja pomalo oporim, ali ugodnim okusom borovice i citrusnih nota, da bi sve završilo okusom Bikovskog ljekovitog bilja. U ovoj varijanti sladoled je u potpunosti bezalkoholan, dok se dodatkom preljeva na bazi želatine pomiješane sa Poetica InkFusion ginom, kreiranim posebno za ovu priliku, može dobiti i doza alkohola koja u potpunosti zaokružuje ovo sladoledno iskustvo.

Koncept serviranja koji je prezentiran je potpuno van svega što smo do sada vidjeli. Kombinacija kreativnog stvaralaštva koje se postiže slikanjem i pisanjem stihova preljevom za sladoled, koristeći začine kao kolorit. Ali krenimo redom. Na početku prezentacije koju je vodio odlični chef Željko Neven Bremec, dočekao nas je jedan pergament papir na kojem je bila ispisana priča o Biokovskom podrijetlu sastojaka koji daju karakter ovoj priči. Veliki dio papira je prazan, a na rubovima su postavljene jedna kamena posuda, jedna bočica, jedna staklena pipeta, tri male staklene posudice u kojima su bili cvijet ružmarina, crveni papar i korica naranče, te na kraju kist i pero.

U početku izgleda dosta nepovezano, ali sve savršeno ima smisla. Prvi korak je pipeticom iz bočice izvući uzorak InkFusion gina za probu, a ostatak utočiti u kamenu posudu. Bočica gina je još jedno u nizu genijalnih rješenja iz Riječke design agencije Fabula, napravljena kao bočica za tintu i u njoj se nalazi potpuno crni gin fenomenalnog okusa. Kamena posuda je izišla iz Duga kreativne radionice, nastala tehnikom u kojoj se skuplja kamen sa Biokova i koristi za glaziranje. U međuvremenu na stol stiže kuglica sladoleda u novoj kamenoj posudi. U prvoj posudi, u koju smo natočili gin, miješanjem sa prozirnom glazurom dobivamo preljev za sladoled kojeg odmah točimo preko kugle u drugoj posudi. Dok uživamo u sladoledu i pokušavamo dokučiti sve njegove okusne karakteristike, spomenuti kist i pero koristimo kako bismo slikali na velikoj praznini koja nas je dočekala na papiru nanoseći slojeve preljeva za sladoled na papir i dodajući im kolorit onim cvijetom ružmarina, paprom i koricom naranče. Nevjerojatno kako i od uživanja u kugli sladoleda kreativan pristup može napraviti nezaboravan doživljaj.

Gin IceCrema kao najava premium segmenta sladoleda

Ovaj koncept je odličan primjer u kojem pravcu Premis namjerava razvijati svoj novi premium segment. U suradnji sa agencijom Bruketa&Žinić&Grey intenzivno rade na kreiranju identiteta onoga za što kažu da će biti drugačije i interesantno, možda čak i pretjerano.

Uz prezentaciju dijela novog koncepta u opuštenoj atmosferi uz glazbu DJ-a, kušali smo i neka od malo uobičajenijih sladolednih okusa iz Premisa i uživali u Poetica koktelima koje je pripremao Jure Andrijašević iz Croatia by the glass.

Veselimo se vidjeti što nam se još sprema od ovih kreativaca u svakom pogledu. Već sada smo na putu po novu dozu sladoleda, još kad je sa ginom. Bolje ne može!

Scroll to Top