GOLI CHEF – Radionica za ljubitelje kuhanja ili kako bi to radio Jamie Oliver

četvrtak 17-21 h, 26. siječnja 2023., ŠKMER Kuharska Akademija

Iako nećemo posve razodjenuti našeg chefa, vjerojatno niti pokazati kako je poradio na tetovažama i bicepsima, potpuno ćemo vam ogoliti svjetski poznata jela kako ih je radio Jamie Oliver u svom showu. Na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja, otkrit ćemo vam pripremu specijaliteta koje možete zgotoviti i u 20-ak minuta, a njima zadovoljiti prave bonkuloviće, pa čak i one sitničave foodije koji vam svojim predavanjima o svjetskim gastronomijama vole zagorčavati večere.

Na repertoaru su:

CHICKEN & MUSHROOM PUFF PIE

Ova prozračna pita od gljiva, piletina i lisnatog tijesta bogat je okusima brzi međuobrok. Savršena je za partyije, ne traži puno vremena za pripremu i prepuna je okusa.

PAPPARDELLE & BEEF RAGU

Kombinacija široke ručno rađene tjestenine pappardelle za koju ćete sami umijesiti tijesto i goveđeg ragua, dio je slavne toskanske kulinarske tradicije. Ovu deliciju ćete pripremati na način našeg golog chefa.

PORCHETTA

Slavna je pečenka od otkoštene svinjetine bez koje su nezamisliva slavlja u središnjoj Italiji, a svaka regija ima svoje začine, pa i nadjeve. Porchetta jede se često mlaka za marendu, pa i s nogu kad se tanko nareže i posluži u pecivu. Hladna je izvrsna za predjela i mesne salate.

CHICKEN TIKKA MASALA

Piletina je pripremljena na indijski način, a sumnja se da je ustvari nastala kao fusion jelo u Glasgowu 70-ih godina prošlog stoljeća u curry restoranu Shish Mahalu. Udomaćila se širom Britanije, a čak su se i zastupnici u Donjem domu zalagali da dobije status zaštićenog regionalnog škotskog jela.

ORANGE & POLENTA CAKE

Ova torta kombinacija je pure, badema, naranči, maslaca i jaja. Nimalo zahtjevan desert kojem posebnu dimenziju okusa daje sirup od soka naranče i vodice narančinog cvijeta, čestog dodatka slatkim jelima perzijske, arapske, indijske i turske kuhinje koji im daje im specifičnu slatku notu.

O svemu više doznajte na radionici.

Cijena tečaja je 60 EUR (452,07 kn), a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top