GRAND GOURMET 2019: Hrvatska udruga barmena za svoju 25. godišnjicu stiže u Makarsku s nizom autohtonih koktela

22. – 24. listopada 2019., Dalmacija Sunny Hotel, Makarska

Mnoge su barske mješavine izumljene u Barmenskoj akademiji osnovanoj pri Hrvatskoj udruzi barmena sa sjedištem u Dubrovniku, a njihove inovacije imat ćemo prilike vidjeti kako se rade, a zatim i kušati na predstojećem Grand Gourmetu u Makarskoj. Jedna od takvih mješavina je MARTINI CORRUBA – martini s rogačem, varijanta svjetski poznatog pića s aromom drevne biljke Mediterana.

“Martini je piće za ozbiljne igrače, ljude koji dobro podnose alkohol, ali je i sinonim za dobar aperitiv. To piće prati i čaša u kojoj se servira, tzv. martini čaša. Ovo piće traži iskusno nepce, ali kad se jednom zavoli, zauvijek ostaje omiljeno. Priprema se u mnoštvu varijanti, a verzija s rogačem  je jedna umjerenija. Blagi okus te biljke koji joj daje jednu umirujuću notu i čini umjereno suhim aperitivom” – istaknuo je Frano Stjepović, predsjednik HUB-a.

U Barmenskoj akademiji nastali su i kokteli Ljuta naranča, Rozulin, Nespola…, a sve vezano uz autohtone bilje i tradicijske pića juga Dalmacije.

Dodajmo, Hrvatska Udruga Barmena strukovna je udruga slavi 25 godina postojanja, a osnovana je s ciljem okupljanja barmena promicanja, razvitka struke, unapređenja i zaštite zajedničkih strukovnih interesa svojih članova.

“Djelatnosti su nam trajno očuvanje digniteta struke barmena trajno očuvanje i promicanje hrvatske kulturne i gastronomske baštine, ostvarenja suradnje s državnim tijelima za turizam, suradnja s međunarodnim strukovnim udrugama barmena, kao i drugim institucijama i udrugama u RH. Organiziramo i sudjelovanje na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te edukacije, tečajeva radi usavršavanja u struci koji su nam potrebni više nego ikada” – istaknuli su iz HUB-a.

dokumnet za downloda – HUB 2019

Scroll to Top