Master Classes – GRAND GOURMET 2019

RENÉ VAN SEVENANT – Bistrologija (master class o jelima koja se pripremaju u francuskim i svjetskim bistroima – od pripreme do servisa – srijeda, 23.10.2019. u 10:00 h)

Kuhanje između znanosti, ljubavi i francuske tradicije u najkraćim crtama opis je onog što je misija René Van Sevenanta, ŠKMER-ovog ambasadora za Francusku. Renomirani je profesor kuharstva, autor i koautor niza kulinarskih udžbenika te međunarodni sudac na kulinarskim natjecanjima.

 

VLADIMIR VLADIĆ: Master class „Sirevi u gastronomijama svijeta na francuski način“
(srijeda, 23. 10. u 12:00 h)

Vladimir Vladić, professeur de service et accueil (profesor usluge i prijema gostiju) u državnoj hotelijerskoj školi Lycée “Emilie du Châtelet” u Marne la Vallée, nedaleko od Pariza, stiže održati master class o primjeni svjetski poznatih francuskih sireva u gastronomiji . Imat ćemo prezentaciju 10-ak vrsta, kao i sljubljivanje s različitim pićima  te namirnicama.

Sirevi na radionici: Comté 6 mjeseci i Comté 36 mjeseci (Jura), Tomme Saint Sulpice (Savoie), Morbier (Jura), Brie de Nangis (Pariška regija), Camembert de Normandie (Normandija), Munster (Alsace), Soumaintrain (Burgundija), Saint Maure de Touraine (dolina Loire), Chabichou (Bordoška regija), Roquefort (Auvergne)

 

MARIO HOFFERER: Dvostruki svjetski prvak u koktelima koji stvara uspješan suživot kuhinje i bara restorana
(“Back from the future” –  srijeda, 23. 10. u 14:00 h)

Na Grand Gourmet 2109 u Makarsku nam iz Austrije dolazi održati master class Mario Hofferer, dvostruki svjetski prvak u koktelima, nosilac titule International Barkeeper za 2017./2018. pri International Bartenders Association, kao i petostruki austrijski državni prvak. Hofferer stiže na poziv Hrvatske udruge barmena kako bi nas uputio u tajne svog zanata, a ovom prigodom kroz master class “Back from the Future”. Mario je i školovani kuhar i gastronomski stručnjak za restorane, koji godinama profesionalno unaprjeđuje suživot kuhinje i bara biranih lokala o čemu ćemo moći čuti i na Grand Gourmetu. Kotizacija je 500 kuna, a zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti na email: info@skmer.hr ili na +385 99 319 8961

TEME:
Modern Bartending Tools – The Liquid Kitchen
Drinking Responsible – Well Being Drinks
Signature Drinks around the World

BOJAN DRAGIĆ – Master Class carvinga
(četvrtak, 24.10. u 10:00 h)

“Simetrični oblici su izuzetno česti u prirodi, ali kad nastanu kao djelo ljudskih ruku, onda je to umijeće. A umijeće da se oslikaju najsavršeniji oblici na voću ili povrću, pretvore u dekoracije koje oplemenjuju svečane prilike, a uz to zadrže svoju osnovnu namjenu u ishrani, zove se carving” – objašnjava Banjolučanin Bojan Dragić, virtuoz rezbarenja voća i povrća, jedan od rijetkih majstora carvinga u Bosni i Hercegovini.

Ove godine ponovo nam dolazi na Grand Gourmet pokazati svoje vještine, znanje prenijeti na master classovima sudionicima manifestacije. Lani je polaznike poučavao kako prirediti, sačuvati voće i povrće, što je pribor za carving, te im u praksi pokazao neke od tehnika kao što su duborez, izrada listova, latica i cvjetova.

Scroll to Top