GRAND GOURMET 2019: Na jesen u Makarskoj prva međunarodna konferencija koja donosi inovacije i suvremene tehnologije u domaće ugostiteljstvo

Pod okriljem 5. Grand Gourmeta koji će se održati od 22- do 25. listopada u makarskom Dalmacija Sunny Hotelu, Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) organiziraju i konferenciju “Suvremene tehnologije – ključ uspješnosti u ugostiteljstvu” uz sudjelovanja međunarodnih stručnjaka za primjenu novih tehnologija u ugostiteljskom sektoru. Priliku je da sudionici na jednom mjestu upoznaju nove trendove i tehnologije koje olakšavaju poslovanje, povećaju svoju uspješnost, podignu razinu kvalitete, kreiraju nove ponude, racionaliziraju troškove, zadrže djelatnike i zauzmu ili povise željenu poziciju na tržištu. Konferencija će se održati neposredno nakon završetka turističke sezone što je prilika da se zornije rezimiraju rezultati, definiraju smjerovi te planira i pripremi kvalitetnija provedba uspješnog poslovanja za narednu godinu.

Naime, kako su pokazale analize, korištenjem najsuvremenijih tehnologija u hotelima i restoranima (kao i u drugim vrstama ugostiteljskih objekata) omogućava se optimiziranje procesa, racionaliziranje troškova, smanjeno opterećenje djelatnika i manje izražena sezonalnost zapošljavanja. Stoga je ova međunarodna konferencija prilika da svi sudionici razmijene znanja i iskustva, te da se izravno upoznaju s inovativnim i suvremenim tehnikama i tehnologijama koje će biti predstavljene u okviru Grand Gourmeta, a to su:

  1. sous vide – kuhanje u vakuumu
  2. LTC – kuhanje na niskim temperaturama
  3. istakanje vina bez oksidacije – povećanje ponude, smanjenje kala i povećanje financijske isplativosti ponude vina
  4. optimiziranje rada u baru – baristi i barmeni
  5. cook and chill – pretpriprema namirnica
  6. temperaturni senzori (HACCP sigurnost hrane i bluetooth temperaturni senzori)
  7. uvođenje specijaliziranih softwarea u procesu planiranja i organiziranja rada kuhinje
  8. standardiziranje treninga za novozaposlene šefove kuhinja, šefove sala, f&b managere, kuhare, slastičare, konobare, barmene i bariste kako bi se smanjio period uhodavanja

Uskoro i više o konferenciji.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji otvaraju se 20. kolovoza 2019.

 

Scroll to Top
Malcare WordPress Security