GRAND GOURMET 2019 – Prezentacije, degustacije, radionice

FRANCK 125 YEARS EDITION: Službena kava Grand Gourmeta (degustacija, srijeda, 23.10. u 11:00 h)

Od ove godine vodeći hrvatski proizvođač kave Franck je novi strateški partner ŠKMER-a, a za potvrdu suradnje drugog dana Grand Gourmeta održati će i degustaciju nove linije proizvoda od vrhunskih kava, čajeva i “smart” napitaka. Istaknimo, kako će Franck biti pokrovitelji natjecanja barista, tako je i njihov Espresso 125 Years Edition službena kava Grand Gourmeta 2019.

Na degustaciji moći će se kušati:

FRANCK 125 YEARS EDITION

Ovo posebno izdanje espressa otkriva priču o egzotičnim krajevima u kojima rastu najfinije sorte kave, priču o skrovitim šplantažama Latinske Amerike i Azije gdje rastu isključivo najfinije sorte kave. Dokaz izvrsnosti svakog ubranog zrna jesu prirodno prisutne arome badema, a iskusna nepca moći će osjetiti i voćne note arancina, manga i papaje. Upravo ta kompleksnost, ali i savršen balans svih nota, uz postojanu kremastu pjenu pri vrhu šalice, pružaju jedinstven završni i dugotrajni okus.

100 Robusta -filter chemex

100 arabica – filter chemex

FRANCK SUPERIORE GREEN FOREST

Linija je premium čajeva s 13 čarobnih okusa biljnih, voćnih, zelenih i crnih čajeva. U svakom od ovih Superiore Tea okusa sadržani su samo najbolji, nježni listići i pupoljci te pažljivo birani komadići voća koji će oduševiti sve prave čajoljupce.

SMART – funkcionalni napitci s kavom

Nova je linija proizvoda unutar Franck asortimana koji u sebi uz kavu imaju i funkcionalne sastojke, te dodatke prehrani poput proteina, vitamina ili minerala što ovim napicima daju zdravstvene benefite.

 

ENZITA APARATI: MAGIMIX multipraktik prezentacija – ključ zdrave prehrane u vrhunskoj gastronomiji
(utorak, 22.10. u 15:00 h)

Naši partneri agilna zagrebačka tvrtka Enzita, ekskluzivni su zastupnik za vrhunske svjetske proizvođače aparata za pripremu hrane: Vitamix, Hurom, Bamix, Excalibur…Dakle, sokovnici, multipraktici, dehidratori,aparati za mljevenje i štošta drugo najboljih svjetskih proizvođača beskompromisni su odabir aparata za profesionalne, pa i kuhinju u vašem domu ove agilne zagrebačke tvrtke. Na Grand Gourmetu predstaviti će nam MAGIMIX multipraktik koji se proizvodi u Francuskoj i prodaje u 60 zemalja svijeta. Njime možete umijesiti tijesto za kruh, torte ili peciva, sjeckati meso, voće i povrće, smrviti i led, a voće i povrće usitniti u raznim oblicima za vrlo malo utrošenog vremena. Magimix je izradio alat posebno za izradu finog sladoleda i štošta drugo što će nam pokazati na prezentaciji pokazati Marina Zubak, predstavnica Enzite.

 

HUB radionica Martini Corruba – rogač u čaši na Grand Gourmetu i druga pića s dalmatinskim aromama u večernjim satima

Mnoge su barske mješavine izumljene u Barmenskoj akademiji osnovanoj pri Hrvatskoj udruzi barmena sa sjedištem u Dubrovniku, a njihove inovacije imat ćemo prilike vidjeti kako se rade, a zatim i kušati na predstojećem Grand Gourmetu u Makarskoj. Jedna od takvih mješavina je MARTINI CORRUBA – martini s rogačem, varijanta svjetski poznatog pića s aromom drevne biljke Mediterana.

U Barmenskoj akademiji nastali su i kokteli Ljuta naranča, Rozulin, Nespola…, a sve vezano uz autohtono bilje i tradicijske pića juga Dalmacije koje ćemo također imati priliku kušati i vidjeti kako se prave.

DUBROVNIK REPUBLIC GIN

Na natjecanju barmena kao jedno od ključnih pića za barske mješavine na natjecanju u Makarskoj
koristit će se Dubrovnik Republic, prvi dalmatinski dry gin koji proizvodi dvojac poslovnih ljudi iz Austrije, Marcus Weischhoff i Mario Matošević u Zadru. Pravi se od bobica smreke (borovicama) za zaleđa Zadra, dubrovačke ljute naranča s Elafitskog otočja, paške soli, motara, dalmatinsko smilja te kvalitetne vode rijeke Une.

Scroll to Top