GRAND GOURMET 2019 – Program natjecanja, satnice edukacija i master classova

22. – 24. listopada 2019., Dalmacija Sunny Hotel, Makarska

Peto po redu međunarodno natjecanja konobara, barmena, barista i restorana – Grand Gourmet – održat će se po prvi u Dalmacija Sunny Hotelu u Makarskoj. Manifestaciju organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija uz podršku Grada Makarske i Turističke zajednice grada Makarske, a niti ove godine neće izostati vrhunske edukacije i eno-gastro prezentacije u okviru Grand Gourmeta, kao i državno prvenstvo Hrvatske za barmene.

Dodajmo, individualno natjecanje sudionika na Grand Gourmetu zamišljeno je kao mogućnost prezentacije znanja, osobnosti i kvalitete konobara, barmena i barista, a kroz timska natjecanja moći ćemo vidjeti zajednički rad kuhara koji pripremaju zadana jela za 4 osobe i konobara koji ih poslužuju žiriju. Svaki dan festivala će u jutarnjem dijelu je posvećen predavanjima, edukacijama i treninzima, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanjima i izložbama.

Pod okriljem 5. Grand Gourmeta koji će se održati i konferencija “Suvremene tehnologije – ključ uspješnosti u ugostiteljstvu uz sudjelovanja međunarodnih stručnjaka za primjenu novih tehnologija u ugostiteljskom sektoru. Za tu prigodu iz Francuske dolaze René Van Sevenant, profesor kuharstva, autor i koautor niza kulinarskih udžbenika te Vladimir Vladić,  professeur de service et accueil (profesor usluge i prijema gostiju) u državnoj hotelijerskoj školi Lycée “Emilie du Châtelet” u Marne la Vallée kod Pariza. Jedan od predavača je i Austrijanac Mario Hofferer dvostruki svjetski prvak u koktelima, nosilac titule International Barkeeper za 2017./2018. pri International Bartenders Association, kao i petostruki austrijski državni prvak. Riječ je o gastronomskom stručnjaku za restorane, koji godinama profesionalno unaprjeđuje suživot kuhinje i bara biranih lokala o čemu ćemo moći čuti i na Grand Gourmetu.  Naširoko je poznato njegovo umijeće iza šanka u prestižnom MH Skills LAB-u, jednoj od najmodernijih laboratorija za koktele u Europi.

“Ovo je prilika da sudionici na jednom mjestu upoznaju nove trendove i tehnologije koje olakšavaju poslovanje, povećaju svoju uspješnost, podignu razinu kvalitete, kreiraju nove ponude, racionaliziraju troškove, zadrže djelatnike i zauzmu ili povise željenu poziciju na tržištu. Konferencija će se održati neposredno nakon završetka turističke sezone što je prilika da se zornije rezimiraju rezultati, definiraju smjerovi te planira i pripremi kvalitetnija provedba uspješnog poslovanja za narednu godinu” – poručili su iz ŠKMER-a.

Ova međunarodna konferencija prilika da svi sudionici razmijene znanja i iskustva, te da se izravno upoznaju s inovativnim i suvremenim tehnikama i tehnologijama koje će biti predstavljene u okviru Grand Gourmeta, kao što su sous vide – kuhanje u vakuumu, LTC – kuhanje na niskim temperaturama, istakanje vina bez oksidacije, optimiziranje rada u baru i drugo.

Na Grand Gourmet 2019 Hrvatska udruga barmena i ove godine dovodi svoje reprezentativce koji će se boriti za plasmane za odlazak na svjetska prvenstva, a proslavit će i 25 godina postojanja udruge prezentacijama koktela s dalmatinskim aromama.  Među barmenima u Makarsku stiže i Dušan Janjatovićiz Požege, višestruki prvak Hrvatske u kategoriji Flaire – pravljenju koktela uz žongliranje barskim priborom i bocama.  Janjatović je lani osvojio drugo mjesto na World Cocktail Championships u Tallinnu u Estoniji u konkurenciji koktel majstora iz 65 zemalja, a ove godine od 4. do 8. studenog predstavljat će Hrvatsku flaire disciplini na svjetskom prvenstvu u Chengdu u Kini.

  1. obavezna prijava za edukacije na email info@skmer.hr ili na +385 99 319 89 61
  2. broj mjesta ograničen

*Master class radionica Mario Hoferer, iznos kotizacije 500 kn 

EDUKACIJE U SKLOPU MANIFESTACIJE PODUPIRE:

 

 

 

 

GRAND GOURMET 2019 – PROGRAM

Dalmacija Sunny Hotel, Makarska

UTORAK, 22.10.2019.
10: 00 – 16:00EDUKACIJE

10:00 Sljubljivanje hrane i vina – perfect match, Željko Neven Bremec, Mario Pavić, vina Krauthaker

14:00 500 godina tradicije, kokteli Maraska

15:00 Ključ zdrave prehrane u vrhunskoj gastronomiji, Enzita aparati

11:30Otvaranje
12:00 – 14:00SINKRONIZIRANO POSLUŽIVANJE

školsko timsko natjecanje konobara

14:30 – 16:30JUNIORSKO/ŠKOLSKO NATJECANJE KONOBARA
PRIPREMA I POSLUŽIVANJE TATAR BIFTEKA I VINA
– POSLUŽIVANJE RIBE U SOLI I VINA
– POSLUŽIVANJE DESERTA  I PJENUŠCA
14:30 – 16:30CHEF’S TABLE

Timsko natjecanje restorana

18:00    Proglašenje pobjednika natjecanja škola i konobara juniora
19:00Tematska večera & Zabavni program

After party

SRIJEDA, 23.10.2019.
10: 00 – 16:00EDUKACIJE

10:00 Bistrologija, René van Sevenant

11:00 Kava kroz kontinente, Franck

12:00 Rezanje i posluživanje sireva, Vladimir Vladić

13:00 Put maslinovog ulja, kušanje, prezentacija i  posluživanje, Orgula

14:00 Master class svjetskog prvaka barmena, Mario Hoferer (* s kotizacijom)

12:00 – 17:00NATJECANJE BARISTA (JUNIORSKO I SENIORSKO)
–  NAPITAK NA BAZI ESPRESSA
– SIGNATURE DRINK NA BAZI ESPRESSA
– LATTE ARTNATJECANJE KONOBARA
PRIPREMA I POSLUŽIVANJE TATAR BIFTEKA I VINA
– POSLUŽIVANJE RIBE U SOLI I VINA
– POSLUŽIVANJE DESERTA  I PJENUŠCA
12:00 – 16:00CHEF’S TABLE

Timsko natjecanje restorana

20:00    Proglašenje pobjednika natjecanja barista, konobara i restorana
20:00Tematska večera & Zabavni program

Promocija koktela na bazi dalmatinskih likera

After party

 

ČETVRTAK, 24.10.2019.
10: 00 – 16:00EDUKACIJE

10:00 Umjetnost carvinga

12:00 Vinograd i pijat u ljubavi

13:00 Kroz vinsku kartu Hrvatske

12:00 – 17:00

 

NATJECANJE BARMENA

– FLAIR

– CLASSIC

20:00Proglašenje pobjednika natjecanja barmena
20:00Tematska večera & Zabavni program

After party

Scroll to Top