GRAND GOURMET 2021: Program manifestacije…natjecanja, vinske, kuharske, koktel i edukacije o kavama koje nas očekuju idućeg tjedna

(6. – 10. prosinca 2021., Radisson Blu Resort & Spa, Split).

Grand Gourmet je festival i međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista, restorana i ugostiteljskih škola, a donosi i niz strukovnih edukacija uz degustacije, pa i okrugli stol na temu pospješivanja sezone. Tu su i radionice za ugostitelje, kuhare i zaposlene u F&B sektoru kako unaprijediti ponudu te optimizirati poslovanje. Održava se uz potporu Turističke zajednice Grada Splita i partnera, dok će dio stručnih edukacije biti uz podršku Ministarstva turizma i sporta RH.

U utorak započinjemo Grand Gourmet natjecanjima u sinkroniziranom posluživanje te Chef’s tableu. Istog dana je predavanje i master class “Room serviceMarija Pavića, nastavnika ugostiteljskih predmeta SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin te vlasnika konobe Mario u Rogoznici.

Nastavljamo s radionicom Sljubljivanje tartara i carpaccia od divljači s biranim vinima Badela 1862. Voditelji su Nebojša Rajković, šef kuhinje renomiranog baranjskog restorana Čingi Lingl čarda i Damir Zrno, sommelier, poznavatelja vina i agronom iz Osijeka. Rajković je bio šef kuhinja opatijskih restorana “Coloseum“ i „Lungo mare“ u hotelu Savoy, a njegovi jelovnici u Čingi Lingl čarda istinski su gurmanski užitak za ljubitelje vrhunske domaće kuhinje tog kraja.

Zrno godinama usko surađuje s vinarima, provodi edukacije za vinoljupce kako bi se uputili od samog proizvodnog procesa pa sve dok vino ne završi u čaši i na nepcu. Vodi vinske škole, a jedan je od vodećih prezentera hrvatskih vina na manifestacijama i festivalima.Vinima će u srijedu i četvrtak popratiti i dvije Mediterranean Culinary Arts edukacije za chefove i ugostitelje Željka Nevena Bremeca. Riječ je o edukacijama o vrhunskim tehnikama pripreme bijele ribe koje se održavaju kao dio projekta Kompetencije za izvrsnost u ugostiteljstvu Ministarstva turizma i sporta.

Prvi dan Grand Gourmeta završit će se master classom o halalu Hamida Hadžića, ŠKMER-ovog ambasadora za Bosnu i Hercegovinu te šefa kuhinje Hotela Hills Sarajevo, jednog od najvećih kongresnih centara u Europi. Kroz priču i pripremu triju jela kao što su marokanska salata, merdžemek čorba i janjeći biryani Hadžić će uputiti posjetitelje u halal certifikate koji jamče da proizvod ne sadržava sastojke poput alkohola ili svinjetine, striktno poštivanje načina prehrane i klanja životinja te pravilno skladištenje i pripremu za islamske vjernike.

Natjecanje barista organiziramo u suradnji s Illy kavom, tršćanskim markom koja od 1930. godina osvajati svijet beskompromisnom kvalitetom. Osim što će i ove godine Illy biti službena kava Grand Gourmeta, Dušan Kerić, brand ambasador i barist trener u Illy Coffee Croatia, održat će u srijedu u 12.30 sati master class. Kerić je, dodajmo, bio prvak u natjecanju Croatia Barista Champion 2019. godine te hrvatski predstavnik World Barista League iste godine.

Tom prilikom posjetitelje uz degustacije će provesti kroz povijest i industriju kave, uvesti u tajne barista i pripreme te upoznati s mogućnostima espresso aparata Black Eagle talijanske tvrtke Victoria Arduino, inače službenog aparata World Barista Championshipa (WBC).

Posljednji master class ovogodišnjeg Grand Gourmeta na temu je blagdanskih koktela. Vodi ga Mario Majcen, barmen i Badel brand ambasador te nastavnik posluživanja iz Zagreba koji je čak četiri puta bio je prvak Hrvatske i jednom vice prvak svijeta u pravljenju koktela.

PROGRAM:

UTORAK, 7.12.2021.

09:00 – 10:15 Predavanje i master class: Room service – Mario Pavić

10:30 – 11:45 Tartari i carpaccia od divljači sljubljeni s vinima – Nebojša Rajković i Damir Zrno, Badel 1862

Damir Zrno

13:00 Natjecanje Sinkronizirano posluživanje i natjecanje Chef’s table

16:30 Master Class: Halal – chef Hamid Hadžić

18:00 Proglašenje

SRIJEDA, 8.12.2021.

09:00 Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike

u pripremi bijele ribe i sljubljena vina – Željko Neven Bremec i Damir Zrno

11:00 Okrugli stol: Uspješna sezona nije slučajna

12:30 – 13:30 Master class: Kava i barista – Dušan Kerić, Illy

14:00 Natjecanje barista i natjecanje konobara

16:00 – 17:30 Sljubljivanje slastica i slatkih kapljica, radionica

18:00 Proglašenje

ČETVRTAK, 9.12.2021.

09:00 Mediterranean Culinary Arts master class: vrhunske tehnike

u pripremi plave ribe i sljubljena vina – Željko Neven Bremec i Damir Zrno

11:00 Blagdanski kokteli, “hands on” radionica – Mario Majcen, Badel 1862

13:00 Natjecanje barmena

Flair show

18:00 Proglašenje

Prijave za natjecanja i edukacije: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na linku:

Grand Gourmet – natjecanje konobara, barmena, barista i restorana

 

Scroll to Top