GRAND GOURMET 2022: Vrhunski master class o sirevima i vinima po mjeri prestižnih pariških lokala

Priče o karakteristikama, podjelama, izradama normativa i food costa vrhunskih sireva i njihova uparivanja s vinima, a, dakako, i degustacije, dio su master classa koji nas očekuje na Grand Gourmetu 2022. Vodit će ga Vladimir Vladić, professeur de service et accueil (profesor usluge i prijema gostiju) u hotelijerskoj školi Lycée “Emilie du Châtelet” u Marne la Vallée kod Pariza i osječki stručnjak za vina Damir Zrno iz tvrtke All4Wine.

Osmo izdanje Grand Gourmeta, natjecanja konobara, barmena, barista i restorana, održat će se 2.- 6. studenog u splitskom Radisson Blu Resort & Spa hotelu uz podršku Ministarstva turizma i sporta RH, turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita te partnerskih organizacija.

Uz natjecanja, tu su i brojne prezentacije te stručne radionice kojima se promoviraju ugostiteljska zanimanja, upoznavaju suvremeni svjetski trendovi i tehnološka rješenja za unaprjeđenje poslovanja u turizmu i ugostiteljstvu.

Dodajmo, Vladić preko dva desetljeća predaje u renomiranoj francuskoj srednjoj i višoj školi nedaleko od Pariza gdje se obrazuju konobari, barmeni, sommelieri, recepcionisti, sobarice te menadžeri u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Radio je kao voditelj u prestižnim francuskim lokalima, no tek nakon što je završio Hotelijersko-ugostiteljski fakultet u Opatiji i vodio motel u zagrebačkoj okolici. Ovaj Imoćanin po porijeklu, prije karijere profesora radio je i kao šef sale u prestižnom francuskom restoranu «Le Doyen» koji je tada imao Michelinovu zvjezdicu. Zadnje radno mjesto u privatnom sektoru bilo mu je mjesto direktora ugostiteljskog objekta u pariškoj zračnoj luci Orly.

Damir Zrno, pak, je sommelier, vrhunski poznavatelja vina i inženjer agronomije iz Osijeka bogate karijere koji godinama provodi edukacije za vinoljupce kako bi se uputili od samog proizvodnog procesa, pa sve dok vino ne završi u čaši i na nepcu. Iza njega su dugogodišnje suradnje s vinarima, vodi vinske škole, a jedan je od vodećih prezentera hrvatskih vina na međunarodnim manifestacijama i festivalima, posebice kroz njegovu tvrtku All4Wine, koja se bavi marketinškim i enološko-tehničkim savjetovanjima, prodajom vina i vinske opreme.

Scroll to Top