GRAND GOURMET 2023: Bar Academy Iks…još jedna suradnja na boljitku struke s agilnim Šibenčanima

I ove godine s nama je na Grand Gourmetu šibenski Iks koja marljivo radi na boljitku struke

Bar akademija Iks treću godinu zaredom uspješno surađuje s udrugom ŠKMER u organizaciji barističkog natjecanja i edukacijama na Grand Gourmetu, a tu je i njihov doprinos Biseru mora, najvećem gastro festivalu u ovom dijelu Europe.

Bar akademija Iks je osnovana 2018 i bavi se uglavnom edukacijama za bariste, organizia natjecanja i radionice o raznim destilatima.  Iks stoji iza natjecanja Šibenik Bar Battle koje je  zamišljeno kao “borba” između barmena i barista, dvije različite grane barskog svijeta,  tako različite a opet tako bitne i neodvojive jedne od druge. Budući da se radi samo latte artu i coffee in good spirits ovo je jedinstveno natjecanje u regiji.

„Udruga članovima nudi pomoć u vidu lakšeg zaposlenja i osobnog napredovanja jer danas se sve više traži i cijeni kvaliteta pa tako i kave. Učimo sve što je potrebno za samostalan rad u šanku, od teorijskog znanja o vrstama i razlike u kavi, preko rada na mlincu i eliminacije grešaka koje se svakodnevno događaju u postupku spravljanja napitaka na bazi kave, do pravilnog kuhanja i osnova latte arta. Iskustvo se može primijeniti svakodnevno u poslu, a oni posebno zainteresirani mogu sudjelovati i na natjecanjima“ – naveo je Tomislav Stančić, predsjednik udruge.

Scroll to Top