Grand Gourmet je međunarodni festival u sklopu kojeg se odvija individualno međunarodno natjecanje konobara, barmen, barista  te natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) kao timsko natjecanje konobar-kuhar.
Individualna natjecanja su zamišljena kao mogućnost prezentacije vještina i kompetencija konobara, barista i barmena dok je posebnost timskog natjecanja  zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju.

Svaki dan festivala će u jutarnjem dijelu je posvećen predavanjima, edukacijama i treninzima, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanjima.

Glavni cilj
 projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina.

X. Grand Gourmet - festival i međunarodno natjecanje konobara, barista, barmena i restorana

Od 12. do 16. studenoga 2024. godine, grad Split  bit će domaćini najvećeg festivalskog okupljanja profesionalaca iz ugostiteljstva u regiji. Ovaj prestižni događaj organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), s ciljem promicanja izvrsnosti u ugostiteljstvu.

Kroz niz uzbudljivih natjecanja, konobari, baristi, barmeni, timovi ugostiteljskih škola, hotela i restorana imat će priliku pokazati svoje vještine i okušati se za medalje, pehare i vrijedne nagrade, u pojedinačnim i timskim kategorijama.

Pravilnik natjecanja i kategorije …. uskoro!

IZVJEŠTAJI

ČLANCI

Scroll to Top