HACK4SPLIT: Pretraživač za recepte s dječjih radionica našeg projekta Želim jesti zdravo

Studenti splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje osmislili su aplikaciju Hack4Split koja je odnedavno integrirana u dio web stranice ŠKMER-a namijenen za zdravu prehranu djece Želim jesti zdravo. Radi se o u suradnji s Centrom za društveno korisno učenje i ŠKMER-a kroz koju studenti mogu svoja teorijska znanja primijeniti u stvarnom životu i doprinijeti razvoju svoje zajednice. Aplikacija Hack4Split, pojednostavljeno rečeno, posebna je web tražilica aktivirana na našim stranicama koja za ima cilj pronalazak i provedbu društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak lokalne zajednice, to je u ovom slučaju pronalazak zdravih receptura za dejcu.

“Hack4Split koristi se na stranicama ŠKMER-a za pronalazak recepata zdrave dalmatinske prehrane. Aplikacija funkcionira na način tako da u tražilicu upišete željenu namirnicu i odmah dobijete sve recepture u kojima se nalazi ta namirnica. Ovakav način pretraživanja olakšava pronalazak receptura jer u tražilicu možete upisati namirnice koje imate ori ruci i učas pronaći ono što vam zaista treba, a recepture su prevedene i na engleski jezik” – istaknula je Elena Propadalo, ŠKMER-ov stručni suradnik na projektima.

UPORABA:
Hack4Split – pretraživač se nalazi na stranici projekta Želim jesto zdravo

1. upišite ključnu riječ (unjeti  neku od namirnica npr. tikvce ili juha), te pritisnite tipku enter

2. otvara se lista jela,  iz liste odabrati jelo koje želimo pripremiti i kliknuti na željeni recept na hrvatskom ili engleskom jeziku

 

 

 

 

4. otvara se tražni recept

Scroll to Top