HOTEL METEOR: DOBRODRŽEĆI DIV MAKARSKOG TURIZMA REKORDNU JE SEZONU ZATVORIO GRAND GOURMETOM 2017

Makarski hotel Meteor i ove je sezone polučio sjajne rezultate, kapaciteti su bili popunjeni i tijekom rujna, a u postsezoni u hotel nahrupili su živahni gosti u godinama. Sjajna i uhodana ekipa koju je od lipnja počela predvoditi mlada direktorica Josipa Kuzmanić, osovila se kao jedna od najuspješnijih na ovom području. Dodajmo da je Kuzmanić po odluci Uprave Hotela Makarska d.d pod koju spada ovo impresivno zdanje na makarskoj šetnici, izabrana iz redova samih zaposlenika što je se pokazalo pun pogodak. Naime, u Meteoru radi od 2009. godine i poznaje svakog djelatnika, kao i najsitnije mehanizme koji pokreću ovaj hotel izgrađen 1983. godine.

“Hotel Meteor je razdoblju od 18. ožujka do 12. studenog godine ostvario 103.800 noćenja, čak 2.000 više u odnosu na lani. Posebno smo ponosni na povratne informacije koje redovito dobivamo od gostiju, a one pokazuju zavidno zadovoljstvo naših gostiju u svim segmentima usluge, a to je ono čemu smo ovo ljeto bili posebno predani i na čemu sam kao direktorica posebno inzistirala. Kad kažem da su gosti iz Švedske, Norveške, Njemačke i Velike Britanije naši najbrojniji gosti, onda će vam biti jasno zašto smo ponosni na ocjene gostiju. Makarska je turistima iznimno atraktivna prije svega zbog svog položaja ali i zbog prirodnih i klimatskih karakteristika. Smještena je ispod planine Biokovo koja ima bujnu mediteransku vegetaciju te obiluje biljnim i životinjskim vrstama. Tako da u našem hotelu nerijetko ugošćavamo planinarske skupine, bicikliste i razne avanturiste koji posjećuju planinu. Upravo su sudionici biciklističkog natjecanja Tour of Croatia bili naši gosti od samog početka utrke” – istaknula je 31-godišnja direktorica.

Dva poluotoka koja okružuju Makarsku idealni su za šetnje i uživanje u prirodi u pred i postsezoni kad su gosti ovog hotela Britanci i Norvežani starije životne dobi. Privlače ih, kako ističe Kuzmanić, blizina Splita, Dubrovnika i Međugorja, jer nedaleko su rijeke Cetina i Neretva, te otoci Brač i Hvar. Tu je i nezaobilazna suradnja hotela s Gradom Makarskom i Turističkom zajednicom u organiziranju brojnih manifestacija; od gastronomskih do sportskih i kulturnih događanja.

“Preko samog ljeta ponudu gostima koji dolaze zbog naših lijepih plaža i čistog mora, nastojimo upotpuniti sa što raznolikijom eno-gastronomskom  ponudom. Napravili smo iskorak od klasične pansionske hrane, prije svega ponudom autohtonih hrvatskih jela. Redovito namirnice nabavljamo od OPG-ova , jer smatramo da su kvalitetne namirnice iznimno važne, a jednom tjedno organiziramo dalmatinsku večeru gdje nudimo isključivo specijalitete i vina našeg podneblja. Kako hotel Meteor raspolaže s 278 smještajnih jedinica u popunjavanju tako velikog hotela ogromnu ulogu imaju strane agencije. Imamo stalne goste koji se nerijetko i dvaput godišnje odmaraju kod nas. Mi svoj posao u zadovoljavanju potreba gostiju radimo najbolje što možemo i vjerujem da time uvelike pomažemo kolegama iz Odjela prodaje i marketinga. Svaki naš djelatnik je taj koji pridonosi tom Odjelu i to je naša politika poslovanja. Gosti sve češće biraju kombinaciju aktivnosti i opuštanja za savršen odmor. Zato naš animacijski tim velikima i malima nudi bezbroj sportskih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti” – rekla je direktorica Kuzmanić.

Na raspolaganju gostima su vanjski i unutarnji bazen, teretana, sauna te kozmetički i frizerski salon. Navečer im se izvodi glazba uživo, nastupaju DJ-evi, a mogu se gosti rasplesati i u mini discu. Hotel Meteor je od otvaranja nositelj turizma na Makarskoj rivijeri, a, osim tradicije, prednost mu je što je preko godine najduže otvoren od svih objekata pod okriljem poduzeća Makarska hoteli i nalazi se u samom središtu grada. Meteor nastao je po projektu Ante Rožića, jednog do vodećih hrvatskih arhitekata hotelskih zdanja, a kako u tom visokokategorniku većina je stalno zaposlenih, vlada prijateljsko ozračje koje prepoznaju i sami posjetioci.

 

 

 

 

 

HOTEL METEOR I ŠKMER

Od 2015. godine Makarska domaćin je Grand Gourmetu, međunarodnom natjecanje konobara, barmena, barista, konoba i restorana koje prate degustacije i edukacije. Ta manifestacija u organizaciji ŠKMER-a (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) nezamisliva je bez hotela Meteor i tamošnjih zaposlenika koji su se i ove godine, po treći put, pokazali ne samo kao iznimni domaćini, već i natjecatelji. Naime, gastro tim hotelskog chefa kuhinje, Damira Tomaša, izborio je prvo mjesto na Grand Gourmetu 2017 u kategoriji restorana u jakoj domaćoj i stranoj konkurenciji.

“Suradnja sa ŠKMER-om nam je izuzetno važna a i korisna, jer tu djeluju vrhunski profesionalci od kojih imamo puno toga za naučiti. Posebno nam je važno da nam prenesu novosti iz svijeta kulinarstva. I ove je godine Grand Gourmet pokazao da se može i mora ulagati u ugostiteljska zanimanja. Drago mi je da se taj tjedan u Meteoru moglo educirati, poslovno kontaktirati i zabaviti. Kako svi govore da je najteže nastupiti pred domaćom publikom, tako je bilo i našem kuharu i konobaru. Pobjeda je tim slađa. Tvrtka je pobjednike nagradila, a to je poticaj i ostalim zaposlenicima da se radi na edukacijama i da u najboljem svjetlu predstavljaju svoju hotelsku kuću” – rekla je direktorica Kuzmanić.

Naglasila je kako hotel Meteor kani i dalje zdušno podržavati Grand Gourmet, budući da se radi o manifestaciji koja se bavi usavršavanjem i napretkom ugostiteljskih djelatnika.

“Upravo su ti ljudi ključ uspjeha u postizanje izvrsnosti usluge. I ovogodišnje, prvo sudjelovanje učenika Srednje strukovne škole je izuzetno važno za naše poduzeće, kao i za turizam općenito da se populariziraju zanimanja, konobara, kuhara i turističkih djelatnika. Želim posebno zahvaliti organizatorima da je hotel Meteor domaćin ove hvalevrijedne manifestacije koja se poklapa sa sezonskim zatvaranjem našeg hotela. Mogu ustvrditi da je upravo to bio šlag na torti jedne jako uspješne sezone” – istaknula je.

Inače, Kuzmanić prva je žena koja ikad preuzela funkciju direktora hotela pod okriljem tvrtke Hoteli Makarska, a zanimljivo je da je po završetku studija 2009. godine počela raditi sezonski na mjestu recepcionara. Nakon tri godine prešla je u Odjel domaćinstva kao nadzornica, a kasnije je radila i kao domaćica Meteora. Sam hotel je u većinskom vlasništvu RH, ponuđen je na prodaju, te bi u idućoj godini mogao dobiti novog vlasnika.

“Novom vlasniku ćemo predložiti naše planove za novu sezonu za koje se nadamo da će biti usvojene. Prije svega obnova hotelskog bazena, koji će dobiti moderniji izgled i pristup za invalide. U planu je nova kongresna dvorana kao i dodatni sadržaji koji idu uz nju” – poručila je Kuzmanić.

ŠKMER/Gastrobajter

Scroll to Top