Idućeg tjedna ŠKMER gostuje na drugim Danima turizma i ugostiteljstva u Zagorju, a edukacije će voditi i Michelinovom zvjezdicom ovjenčani chef Ardit Curri iz Toskane

15. – 17. prosinca 2022., Zabok

U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti (CUT Zabok) Srednje škole Zabok idućeg tjedna održat će se 2. Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju, a i ovaj put u Zabok stiže ekipa udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija sa suradnicima koja je zadužena za edukacije nastavnika, učenika i ugostitelja te gala večeru. U Zaboku će gostuje i vrhunski talijansko-albanski chef Ardit Curri.

U svom restoranu San Martino 26 u San Gimignanou u Toskani 2020. godine je zaslužio Michelinovu zvijezdicu iznimnim kreacijama koje se vežu uz lokalne namirnice i filigransku preciznost pri izradi fine dining menua. Curri će u Zaboku pokazati nastavnici kuharstva i mentorima u ugostiteljstvu pripremu pačjih prsa s malinama uz priloge te raviola i juhe od patke uz “dodir Azije”. Osim kulinarskih radionica, tu su i vinske radionice koje vodi ŠKMER-ov stalni suradnik Damir Zrno. Jedan od vodećih domaćih poznavatelja vina, sommelier, edukator i promotor hrvatskih vina na brojnim manifestacijama. Ovaj put će predstaviti vrhunska zagorska vina te demonstrirati uparivanje vina s jelima od patke.

Prvog dana manifestacije u dvorcu Bračak u Zaboku održat će se i ekskluzivna gala večera od 5 sljedova s pariranjem i prezentacijom regionalnih vina za 50 uzvanika koja će odabrati Damir Zrno.

Cilj projekta je transformacija SŠ Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo namijenjen učenicima, studentima, nastavnicima i mentorima, poslodavcima i osoblju svih dionika u turizmu na regionalnoj razini. Srednja škola Zabok će postati regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u turizmu i ugostiteljstvu te centar razvoja i inovacija kao rasadnik ideja i novih trendova u kvaliteti pružanja usluge.

U provedbi projektnih aktivnosti radi se na Uspostavi organizacije rada i razvoja RCKTU Zabok, Razvoju i unaprjeđenju obrazovnih programa i kurikuluma RCKTU Zabok, Jačanju kompetencija nastavnika i mentora, Razvoju inovacija i suradnje te na Promociji strukovnih zanimanja i rada RCKTU Zabok.

 

Scroll to Top