IKKER 2020 – Raspored natjecanja i radionica

 18. & 19.02.2019., Aparthotel Miramare, Makarska

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija po šesti organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija, natjecanje u kuhanju deset vrhunskih kuhara iz Crne Gore, Hrvatske, Rumunjske i Sjeverne Makedonije koji su ranije osvojili nagrade na natjecanjima u svojim državama. U okviru manifestacije održati će se prezentacije ŠKMER-ovih partnera te edukacija o suvremenim tehnikama pripreme ribe.

Natjecatelji se u Makarskoj se bore za titulu “najboljeg interregionalnog kuhara” pred međunarodnim ocjenjivačkim žirijem kojem je predsjednik Stevo Karapandža, a osim u pripremi tri slijeda jela sa zadanim namirnicama, u sklopu natjecanja u utorak odgovarat će na pitanja pred medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekte u kojima rade. Natjecanje u kuhanju u aparthotelu Miramare je otvoreno za javnost, a odvijat će se u srijedu od 9 do 17 sati te će pobjednik biti proglašen na večeri za uzvanike i sudionike manifestacije.

Drugog dana manifestacije (srijeda) od 11 do 14 sati održat će se i besplatna Mediteŕranean Culinary Arts radionica za ugostitelje chefove i F&B managere “Sve iz mora” pod pokroviteljstvom tvrtke Centaurus, vlasnika lanca Gastro ribarnice Brač. ŠKMER-ovi chefovi će tom prilikom predstaviti vrhunske tehnike pripreme ribe s idejama za uvođenje novih jela i osvježenjima jelovnika. Radionica je besplatna, a broj mjesta ograničen, pa molimo zainteresirane da se prijavite e-mailom na info@skmer.hr ili pozivom na broj 099 3198 961.

Program manifestacije:

IKKER 2020
UTORAK, 18.02.2020.

15:00 – 16:30

  • natjecanje Grand Prix – medijski nastup
    Natjecanje se sastoji od intervjua kuhara spred novinarima od cca 15 minuta. Kuhar tijekom intervjua mora predstaviti sebe, restoran/hotel u kojem radi i jela koja će raditi na natjecanju.
  • natjecanje Stručni dio – praktični test kulinarskih vještina
    19:00 Večer organizatora – službeno otvaranje IKKER-a

SRIJEDA, 19.02.2020.

Natjecanje kuhara u boxu – IKKER GRAND PRIX
09:00 – 11:00 NATJECANJE, GRUPA 1
12:00 – 14:00 NATJECANJE, GRUPA 2
15:00 – 17:00 NATJECANJE, GRUPA 3

Detalji natjecanja:
Kuhari imaju 120 minuta za natjecanje u boxu, a pripremaju meni od 3 slijeda : juhu, toplo predjelo i glavno jelo. Osim zadanih namirnica, natjecatelji mogu donijeti i do pet namirnica po svoj želji i začine. Priznaju se ranije napravljeni umaci i temeljci.

11:00 – 14:00 Mediterranean Culinary Arts radionica za ugostitelje, pokrovitelj Centaurus

20:00 Večera – Svečano proglašenje pobjednika

Scroll to Top