Individualni deserti zagrebačkog majstora Roberta Hromalića u ŠKMER-u

Vrhunski slastičar iz Zagreba, Robert Hromalić, koji se školovao u prestižnom pariškom Ferrandiju (Ferrandi – L’école française de gastronomie et de management hôtelier) ponovo je gostovao prošlog vikenda u Kuharskoj Akademiji ŠKMER-a. Održao je dinamičnu dvodnevnu radionicu visokog slastičarstva temeljenu na mono porcijama (individualnim desertima) za profesionalne slastičare, a radili su se Čokolada, Vanilija, Lješnjak, Limun, Višnja i Cheesecake.

“Moj je sistem da jednostavno prikazujem namirnice u svojim slasticama, odnosno da ne spajam više od tri okusa u cjelini. Svaki kolač koji radim ima jedan bazični okus kako bi središnja namirnica došla izražaja. U ovim slasticama 50 posto je onoga što sam naučio u Ferrandiju, a, recimo, druga je polovica moja kreacija koje došla nakon izražaja nakon školovanja tamo. Svi kolači koje smo radili na ovoj radionici vrlo su slični onome što radim u Le Kolaču, zagrebačkoj slastičarnici koju sam nedavno preuzeo, te smatram da su vrlo iskoristivi polaznicima da ovo što smo radili mogu vrlo lako primijeniti na svom poslu” – kazao je Hromalić nakon radionice.

Scroll to Top