INTERNATIONAL SARAJEVO GASTRONOMY FESTIVAL – „BOSANSKI DUKAT“ 2013

I ove godine, već drugi put za redom, pod izvrsnom organizacijom Udruženja gastronoma Gastro kutak održano je međunarodno natjecanje kuhara, u Holiday Inn hotelu, u Sarajevu, u periodu od 18.-22.11.2013.

Bila je to četverodnevna manifestacija na kojoj je sudjelovalo preko stotinu natjecatelja kuhara iz 10 država koji su svoje umijeće kuhanja pokazali u dvije kategorije(vegetarijansko jelo i glavno jelo od goveđeg filea), pod budnim okom stručnog žirija sastavljenog od vrhunskih kuhara članova srodnih udruženja iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Rumunjske, Ukrajine i Hrvatske.

U sklopu manifestacije održane su radionice i prezentacija vinske ceste Hercegovine „Put vina“ te izložena i prezentirana slatka gastro ponuda renomiranih slastičarnica, a novost na ovoj manifestaciji je bilo održavanje međunarodnog natjecanja barmena.

Savez kuhara mediteranskih i europskih regija predstavljali su dva natjecatelja koji su svojim radom i umijećem našu sjajnu kolekciju medalja upotpunili sa još dvije: Antonio Topčić koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji glavnog jela, te Deni Perko s osvojenom srebrnom medaljom u istoj kategoriji.

Antonio Topčić . uručena medalja       Deni Perko nakon uručene medalje      Jelo goveđi file- brončana medalja      Jelo goveđi file - srebrna medalja

Sjajni su bili i Hrvoje Zirojević te Željko Neven Bremec, u ulozi žirija ovog natjecanja, kojima su zajedno sa predsjednikom SKMER-a, Mirom Bogdanovićem, uručena posebna priznanja i zahvale organizatora te drugih prisutnih udruženja gastronoma.Žiri natjecanja

 

 

 

 

Scroll to Top