Iskušajte kremasti rižot od cikle i krem sira po receptu naše prošlotjedne radionice

Iza nas je je još jedna radionica za ljubitelje kuhanja četvrtkom, a ovaj put pozabavili smo se rižotima. Naše ekipa kuhala je morsku varijantu od kozica s dagnjama i plavim atlantskim rakom koji se posve uselio u Jadran, pa je postao i gost na našim tanjurima.

Bio je tu pileći rižoto s tartufima, pa kombinacija gljiva i artičoka, kao i kremasti rižoto od cikle i krem sira koji možete pripremiti po receptu u nastavku teksta. Pripremala se i riža na kozjem mlijeku sa tonka mahunama. Na radionici koristili smo i Glace Saffron iz Kotányi Gourmet linije – pomno osmišljen dodak pomoću jednog od najskupljih začina na svijetu – šafrana s notama bijelog vinskog octa iz Modene. Taj dodatak jednostavan je način kako bi dobili sofisticirane note mnogim jelima, posebice rižotima, carpaccijima, ribljim jelima i slaatama. Ovog četvrtka, 20. travnja, nastavljamo s tečajevima za ljubitelje kuhanja, a na redu je radionica Sve iz moraKuhat će se domaći pljukanci s rakovima i školjkama, tuna na pašticadu s rimskim njokima, krem juha od rakova te peći romb u škartocu i poseban quiche s dimljenim lososom i blitvom.

RECEPT:

KREMASTI RIŽOTO OD CIKLE I KREM SIRA

Sastojci za 4 osobe:

Riža carnaroli 240 g

Maslinovo ulje

Kapula 1 kom

Cikla 500 g

Češnjak 1 režanj

Sjeckani peršin 2 žlice

Bijelo vino 120 ml

Krem sir

Sol

Papar

Povrtni temeljac

Maslac 2 žlice

Parmezan po želji

Način pripreme:

U prigodnoj posudi popržite male kockice kapule na maslinovom ulju. Dodajte kockice oguljene cikle i nastavite pržiti. Dodajte češnjak i rižu, kratko popržite, pa podlijte vinom. Kad alkohol ispari, podlijevajte temeljcem od povrća i miješajte slijedećih 15-18 minuta. Kad je riža gotova al dente, ugasite vatru. Dotjerate okus začinima, dodajte maslac, krem sir i sjeckani peršin. Dobro pomiješajte i poslužite toplo.

Scroll to Top