Isprobajte recept s Junior Chefa za popsicles i potražite svoga slastičara u foto galeriji

Radionicom smrznutih slastica završili smo u subotu (1. srpnja 2023,) prvi ovogodišnji ciklus Junior Chefa (sezona 2022./23.). Stotine djece i mladih od 10 – 18 godinu subotom se od jeseni lani s našim chefovima učilo kuhati, zdravim namirnicama, timskom radu i kuhinjskoj higijeni, a i dobro zabavilo, posebice na malim gozbama na kraju tečajeva kad je sve što skuhano valjalo i kušati. Iskušali smo i svjetske kuhinje, zdrava mediteranska jela i slastica, a bilo je i slastičarskih specijala koje su vodili pastry chefovi poznatih splitskih restorana.

Od jeseni 2023. krećemo s novim  Junior Chefom, a radionice će se održavati u novom terminu subotom – od 12 do 15 sati. Novi datumi su na linku, a u međuvremenu isprobajte recept za popsicle s radfionice koju je vodila naša slastičarka Ivana Bradarić.

RECEPT:

POPSICLE (voćni ledeni štapići  u dvije varijante)

Naranča  10 komada

Breskva    10 komada

Vanilija šećer 60 g

1. Narančama iscijedite sok. Breskve ogulitie i napraviti pire. Dodajte sok i vanilija šećer te smjesu ulijte u kalupe. Spremite u zamrzivač preko noći.

2. Više vrsta voća (jabuka, kiwi, jagoda, borovnica, naranča i drugo po želji) nasjeckati na manje komade.

Skuhaje jednostavan sirup od litre i 600g šećera, pa pustie da se ohladi. Dodajte mu sok limun. Prelijte preko nasjeckanog voća i stavite u odgovarajuće kalupe. Zamrznite preko noći.

JUNIOR CHEF NOVE TEME I TERMINI:

Kuharske radionice Junior Chef

MALI CHEF tečajevi za najmlađe

Mali Chef – kuharske radionice za djecu

Scroll to Top