ISTANBUL 2013.

Međunarodno natjecanje profesionalnih kuhara – Istanbul Gastronomy Festival 2013. od 5 do 10 veljače 2013 održao se u prostoru TÜYAP Expo centa u Istanbulu po 11. put Istanbul Gastronomy Festival.

Ovo prestižžno natjecanje je organizirano od strane TAF-a (All cooks Federation – Turkey) i okuplja preko 2000 najboljih kuhare iz cijelog svijeta, Europe, Amerike, Afrike i Azije.turska-skmer-2013

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je tisuće domaćih i stranih kuhara iz 25 zemalja, te mnogipoznati suci svijeta. Kuhari su se natjecali u 50 kategorija koje su bile podijeljena u individualna natjecanja juniora i seniora, te timska i nacionalna.

Savez kuhara mediteranski i europskih regija je imao i ove godine svog predstavnika – Josipa Carevića. Carević je žžiri oduševio u kategoriji jelo od janjetine i originalno jelo od ribe koristeći domaće maslinovo ulje, ribu, meso i začine čime je u Istanbul donio dašak Mediterana i Dalmacije te osvojio dvije srebrne medalje. Također je zajedno s svojim kolegicama Sabinom Jalšić i Majom Mačković, koje su pokazale svoje vještine u kategorijama moderna kuhinja i jelo od janjetine osvojivši zlatne i srebrne medalje, nastupio kao nacionalni tim Hrvatske u kategoriji Team Grand Prix – kategoriji rezerviranoj samo za nacionalne timove raznih zemalja i nacionalni tim Turske i osvojio srebrnu medalju.

 

Scroll to Top