JUNIOR CHEF: Burger XXL  – od odabira mesa, izrade peciva, slasnih umaka i priloga do gurmanskih burgera

subota 17-20 sati, 5. studenog 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U nastavku Junior Chef – radionica za djecu i mlade od 9 do 18 godina, pravimo razne burgere i sve što ide oko njih i u njih. S našim chefom polaznici pripremat će mesne, riblje, bezglutenske i vege burgere, uz to umake i priloge, pa umijesitit domaća peciva za odreske te salate. Osim običnog pomfrita, radit će se jacket potatoes, američki klasik od krumpira pečenog u kori ili, da prevedemo doslovno – “krumpir u jaketi“, te zdrava verzija pomfrita – od batata. U sve idu birani Kotanyi začini i specijalne mješavine za burgere.

Dodajmo, i stari Rimljani su imali svoju varijantu burgera, a prve su burgere služili u svojim restoranima njemački doseljenici u SAD-u u 19. stoljeću. Još je 1837. njujorški Delmonico ponudio Hamburg odrezak kao svoj glavni i najskuplji specijalitete,koštao je 10 centi, dvostruko više nego teleći kotleti ili pečena govedine. Najstarijom pretečom hamburgera smatra se antička ISICIA OMENTATA; govedina pomiješana s pinjolima, crnim i zelenim paprom u zrnu, te podlivena garumom, najraširenijom umakom Rimskog carstva od fermentirane plave ribe i bilja, od čega bi se nos današnjeg gurmana pretvorio u raštiku.

Cijena: 150kn po polazniku, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Informacije i prijave: 099 319 89 61 / info@skmer.hr / nives@skmer.hr ili preko formulara na linku: https://www.skmer.hr/kuharske-radionice-junior-chef/

Scroll to Top