JUNIOR CHEF: Domaći njoki, bijeli, crni, zeleni, punjeni, rolani, slatki

subota 17-20 sati, 28. svibnja 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn

Posljednji svibanjski Junior Chef (kuharski master class za djecu i mlade 9-12 godina) bit će u znaku njoka. Mlade chefove naši će profesionalci učiti umijesiti domaće njoke u raznih bojama, slane, pa i slatke, a uz to i kako napraviti i neodoljive umake.

Njoki su male okruglice koje potječu iz mediteranske kuharske tradicije još od doba starih Rimljana kada su izrađivane su od tijesta od griza i pomiješanog s jajima. Rimske legije proširile su ih diljem Europe za svojih osvajanja te su postali pučka delicija s obzirom na to da su bili jeftini, jednostavni za pripremu i punjenje. Njoki su se otada razvili u različitim varijantama, a okruglice kakve danas poznajemo nastale su tek u 16. stoljeću kada je krumpir predstavljen u Europi. Njoki od krumpira potječu sa sjevera Italije, gdje je hladnija klima bila prikladnija za njegov uzgoj više nego žitarice.

Junior Chef stoje 150 kuna, a polaznici će biti podijeljeni po timovima ovisno o dobi.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 099 319 89 61, nives@skmer.hr ili prijaviti svog Junior Chefa formularom na linku:

Kuharske radionice Junior Chef

Scroll to Top