JUNIOR CHEF: Pasta Italiana – radionica za djecu i mlade

subota, 17-20 h, 23. travnja 2022., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

U ovoj epizodi Junior Chefa, radionica za djecu i mlade, pravimo domaće tjestenine, umake i punjenja po receptima naših susjeda iz Italije. Dodajmo, svježa tjestenina sadrži jako malo masnoća i bogata je vlaknima, posebno ako je od durum pšenice. Skuha se za par minuta za razliku, ukusnija je od sušene, bogatija i puna okusa te se može jesti i sama, a njome se lakše zasititi i s manjom porcijom. Talijani, kao najveće izjelice paste u svojoj gastronomiji baštine desetke vrsta koje se razliku od regije do regije. Posebno ćemo se pozbaviti lazanjama, a dodajmo da po povijesnim izvorima ta delicija ne potječe s Apeninskog poluotoka, nego iz stare Grčke gdje se pravila varijanta ovog jela od nekoliko slojeva tjestenine i punjenja umakom. Ime joj potječe od grčke riječi laganon kako su se nazivale prve tjestenine uopće. Kako bilo, prvi pravi sačuvani recept za lazanje je s kraja 14. stoljeća iz Britanije, što znači da se nisu pravile samo na području današnje Italije, koje se smatra europskom kolijevkom ovog specijaliteta omiljenog diljem svijeta.

Cijena radionice je 150 kn, a uključuje pripremu s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku.

Informacije i prijave: +385 99 319 89 61 ili info@skmer.hr

Kuharske radionice Junior Chef

 

Scroll to Top