KAD KUHARI POSTANU MODELI: ŠKMER-ovci na NIRS-ovoj modnoj pisti

Zahvaljujući marljivosti, dobrim poslovnim odlukama, a i uz malo sreće na početku da dobiju priliku za poslove vezane uz ugostiteljstvo, NIRS trgovina se u posljednjih 26 godina prometnula u vodećeg domaćeg distributera sitnog inventara za restorane i hotele te ekskluzivnog zastupnika renomiranih europskih tvornica porculana, stakla, kuhinjske i barske opreme. Prošlog tjedna upriličili su prezentaciju asortimana i novih trendova za hotelijere, brodare i ugostitelje Dalmacije, a to je bila i prigoda da članovi udruge uz profesionalne modele agencije Twist Models pokažu kako se snalaze na modnoj reviji organiziranoj u NIRS-ovom prodajnom centru pred 150 uzvanika. Naime, ŠKMER-ovci svih generacija (a, dodat ćemo, i konfekcijskih brojeva) prošetali su pistom u kuharskoj odjeći renomiranog talijanskog proizvođača Giblor’s, kao i u odjeći koja se kroji pod okriljem NIRS-a u njihovoj sestrinskoj tvrtki Hannah tekstil (proizvodnja radne odjeće, spužvaste galanterije i tekstila za ugostiteljstvo).

“Prezentirali smo najnovije trendove u opremanju turističkih objekata na području tekstila, sitnog inventara i namještaja. U veselom raspoloženju popratili smo i modnu reviju radne odjeće iz asortimana vlastite proizvodnje Hannah tekstil i brenda Giblor’s čiju prodavaonicu smo otvorili u prizemlju našeg prodajnog centra. Sklopili smo s njima ugovor o distribuciji kako bismo ponudu naše vlastite proizvodnje proširili i s drugim, trendovskim tkaninama i modelima i proizvoda te tvrtke, zasigurno najkvalitetnijeg i najpoznatijeg proizvođača radne odjeće i obuće za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i medicinu. Giblor’s proizvodi prepoznatljivi su po tkaninama iznimnih karakteristika; ne samo da se lagane i prozračne, lako se održavaju već odbijaju vodu, masnoću i mirise”. – istaknula je Romana Šundov Armstrong, direktorica NIRS trgovine, ŠKMER-ovog dugogodišnjeg partnera koji prati i podržava sve manifestacije udruge.

Osim Giblor’s radne odjeće i obuće u ponudi su im i proizvodi tvrtki Lacuna te Kopitarna, a kao poseban izdvajaju novi artikl proizveden u Hrvatskoj. Radi se o antimikrobnim pamučnim čarapama od ekološki bojanog pamuka, s antimikrobnom zaštitom koja sprječava razvijanje bakterija i gljivica uslijed znojenja. Patentirane su specijalno za osoblje u ugostiteljstvu i medicini, a pogodne su i za sportaše.

“Osim što sprječavaju neugodne mirise i stvaranje gljivica, izvrstan su regulator topline u ljetnim i zimskim uvjetima. izrađuju se u crnoj, bijelo i sivoj boji, kao dokoljenke i stopalice. Na zahtjev naših kupaca moguća je izrada i u ostalim bojama, a mogu biti brendirane imenom hotela ili tvrtke” – dodali su iz NIRS-a.

Dodajmo, NIRS trgovina obiteljska je tvrtka koju je pokrenula Romana s majkom Nadom i ocem Slavkom iz kućne radinosti za šivanje dječjih pelena i podbradaka za bebe.

Prošli su padove i uspone, preživjeli recesiju, a danas u splitskom predgrađu Dračevac imaju poslovni centar na 7000 četvornih metara. Tu su smješteni proizvodnja, trgovina, mini hotel, restoran, zalogajnica i svečana sala.

“U svoj toj navali osjećaja glavom ti prolete godine križnog puta jedne obitelji, jedne firme prerasle u veliku obitelj, firme s temeljima od teškog rada, skromnosti, poštenja, lojalnosti…firme koja je prije četiri godine dno dotakla i poput Feniksa se uzdigla. Sama. Svojim znojem. Svojom upornošću. Nikad ne podcjenjujte snagu žene…. a tek snagu 50 neustrašivih žena, lavica, ratnica, majki. 50 žena koje 26 godina dišu kao jedna. Moćna je to vojska. Vojska koja me prati, čuva, poštuje….koja mi vjeruje. Emilija, Sani, Adela, Snježana, Zorica, Katija, Višnja, Strikićka, Zdenka, Slavica…… krojačice, prodavačice, kuharice, dizajnerice…. redom vrijedne radnice.

Moram se zahvaliti svim našim dobavljačima na potpori, svim našim kupcima na vjernosti, svojim roditeljima Nada i Slavko koji mi nikad nisu leđa okrenuli koliko god “ludi” neki moji potezi bili, mom mužu i ditetu na svakom kolaču, doručku i brdu opeglane robe, svojim prijateljima i suradnicima koji od prvog dana dišu s NIRS-om. Posebno hvala članovima ŠKMER-a što su, s veseljem, prihvatili ideju da kuhinju zamjene modnom pistom i sudjeluju u našoj modnoj reviji!!!” – poručila je Romana.

ŠKMER/Gastrobajter

foto:NIRS

Scroll to Top