Karapandža potpisivao knjige za 8. mart u ŠKMER-u

Uoči Dana žena Stevo Karapandža, prva domaća televizijska kuharska zvijezda i ŠKMER-ov Ambasador za Istru i Kvarner, potpisivao je svoje kuharice u našoj Kuharskoj Akademiji. Na potpis i po posvete su stigle i neke stare preko 30 godina, a doznali smo kako je prva njegova knjiga “Moji najdraži recepti” u bivšoj državi imala čak devet izdanja (po 10.000 primjeraka), te velike tiraže u Njemačkoj i Rusiji. Inače, Karapandža je objavio sedam knjiga recepata, a uskoro mu izlazi i brošura receptura za Kotanyi, jednu od najvećih svjetskih tvrtki za proizvodnju začina.

Dodajmo,  Karapandža je i danas omiljen gdje god ga sretnu gledatelji “Malih tajni velikih majstora kuhinje“, emisije koja je od 1974. od 1991. godine u produkciji Podravke i Zagrebačke televizije unosila radost kuhanja u domove, kao i Stevine šarm i karizmu. Vodio je i uspješne restorane u Švicarskoj sa suprugom Renatom do umirovljenja, a danas živi u Lovranu. Između treninga i radionica koje vodi za mlađe kuhare, smišlja jelovnike i savjetuje hotelske lance, sudi i na kulinarskim natjecanjima diljem svijeta. Jedan je od predavača na Mediterranean Culinary Artsa, treningu za profesionalne kuhare koji se upravo provodi pod okriljem naše udruge.

“”Proputovao sam sa svojom strukom cijeli svijet i sve kontinente. Imao sam sreću raditi sa svojim svjetskim kuharskim uzorima u pariškom hotelu Intercontinental. Tamo sam bio 4 mjeseca kuhar umaka, a poslije sam godinu dana radio i u londonskom Savoyu. To je meni bilo kao da je mali Rom dobio mogućnost da pjeva u milanskoj Scali. Morate imate veliku strast za ovaj poziv. Ovo je stresno, ali i atraktivno zanimanje. Ako želite biti uspješni, trebate biti deset sati na nogama i ne smijete nikad stati s idejama” – ispričao nam je Karapandža.

Scroll to Top