Kineska kuhinja: Azijska jela koja su osvojila svijet – radionica za ljubitelje kuhanja

četvrtak 17-21 h, 17. siječnja 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Cijena tečaja je 450 kuna, a  uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, sva potrebna oprema, recepture i sve konzumacije (svih jela po završetku radionice).

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na linku https://www.skmer.hr/tecajevi-za-amatere

Voditelj: Željko Neven Bremec

Kineska kuhinja širok je pojam koji se teško može opisati u nekoliko rečenica, no, ako nećemo cjepidlačiti možemo je sažeti u nekoliko gastronomskih tradicija podijeljenih po regijama – Fujian, Cantonese, Anhui, Zhejiang, Szechuan, Shandong, Jiangsu te Hunan. Jedan od zajedničkih nazivnika je, iako nikako i strogo pravilo, da se namirnice isjecaju na veličine zalogaja te termički manje obrađuju i iscrpljuju nego u drugim kulinarskim tradicijama. Odavno je ova kuhinja, inače najraznovrsnija na svijetu, pregazila kontinente i dobila svoje varijante prilagođene zapadnom svijetu. Objedinjuje oko 20. 000 različitih jela, a na radionici koju vodi chef Željko Neven Bremec, dobrano ispiran nedavnim boravkom u Kini,  donosimo vam jela kojima ćete lako zadiviti ukućane i goste azijskim okusima.

JELA NA RADIONICI:
Sečuanska govedina
*** sečuanska kuhinja, dobila je ime po velikoj i važnoj pokrajini u Kini, je jedna od najukusnijih i najpopularnijih kineskih regionalnih kuhinja
Ljuto-kisela juha od piletine
*** vrlo popularna juha, kako u Kini tako i u ostatku svijeta. Ako ste ljubitelji pikantne hrane, ovo će biti pravi izbor za vas.
Pržena riža s jajima
*** rasprostranjena je po čitavoj Kini i djelu Azije na koji Kina ima utjecaj, posebice povoljne cijene namirnica i jednostavnosti pripreme.
Proljetne rolice
*** tradicionalno se priprema na novogodišnjim svečanostima, a rolice predstavljaju zlatne poluge, koje omogućuju obitelji bogatstvo i napredak.
Parena peciva
*** ili steamed buns su tradicionalna parena peciva koja se najčešće jedu za doručak, jer u mnogim dijelovima Kine nema kruha. Mogu biti “obična” ili punjena raznim nadjevima

Scroll to Top