Kineska kuhinja: Još jedna radionica azijskih jela

(petak 17-21 h, 18. siječnja 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split)

Zbog velikog zanimanja polaznika, odredili smo još jedan termin za kinesku kuhinju. U petak ponovo u našoj Kuharskoj Akademiji spremaju se azijska jela koja su osvojila svijet sa chefom Željkom Nevenom Bremecom, a jelovnik smo i ponešto promijenili:

Pržena riža s jajima

*** rasprostranjena je po čitavoj Kini i djelu Azije na koji Kina ima utjecaj, posebice povoljne cijene namirnica i jednostavnosti pripreme.

Rižini rezanci sa školjkama (Rice noodels)

*** iznimno popularno jelo iz pokrajina gdje se uzgaja riža, koja se i melje, i od rižinog brašna dobiva ova tjestenina “staklastog” izgleda

Ljuto-kisela juha od piletine

*** vrlo popularna juha, kako u Kini tako i u ostatku svijeta. Ako ste ljubitelji pikantne hrane, ovo će biti pravi izbor za vas.

Proljetne rolice

*** tradicionalno se priprema na novogodišnjim svečanostima, a rolice predstavljaju zlatne poluge, koje omogućuju obitelji bogatstvo i napredak.

Parena peciva

*** ili steamed buns su tradicionalna parena peciva koja se najčešće jedu za doručak, jer u mnogim dijelovima Kine nema kruha. Mogu biti “obična” ili punjena raznim nadjevima.

Cijena tečaja je 450 kuna, a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u Kuharskoj akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije svih jela po završetku radionice.

Prijaviti se možete na: mob. 099 319 89 61, mailom: na info@skmer.hr ili preko formulara na ovom LINKU

 

 

Scroll to Top