KOTANYI RECEPT – Janjeći kotleti na grillu, couscous sa začinskim travama i šalša

Recept:

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Sastojci za 3-4 osobe:

16 janjećih kotleta
4 jušne žlice maslinovog ulja

4 čajne žl. mješavine  Kotányi GRILL kotlet

Za couscous sa začinskim travama:
350 ml vode
1 ½ limun iz organskog uzgoja

6 jušnih žlica maslinovog ulja

1 čajna žl. Kotanyi češnjaka u granulama

1 čajna žl. Kotanyi kurkume

Kotanyi mlinac morska sol / himalajska sol

Kotanyi mlinac papar crni ili šareni

 

300 g   couscousa
40 g     svježeg peršina

20 g     svježe mente

 

Za šalšu od rajčica
200 g   cherry rajčica

1          ljutika

10 g     svježe mente

4 jušna žlica maslinovog ulja

½         limuna iz organskog uzgoja
1 čajna žl. Kotanyi češnjaka u granulama

 

  1. Isperite janjeće kotlete pod hladnom vodom i osušite kuhinjskim papirom. Od maslinovog ulja i mješavine začina Kotányi GRILL kotlet pripremite marinadu. Marinirajte kotlete i ostavite da stoje do daljnje upotrebe.
  2. Stavite vodu za couscous da zakipi. Operite limun pod vrućom vodom i naribajte koricu.
  3. U zdjeli pomiješajte sastojke za marinadu za couscous: maslinovo ulje, češnjak u granulama, kurkumu, limunovu koricu, limunov sok, te sol i papar. Umiješajte u couscous. Zalijte vrelom vodom, pokrijte i ostavite da upija 10 minuta.
  4. Za šalšu, operite cherry rajčice i narežite ih na sitne kockice.  Oljuštite ljutiku i sitno je nasjeckajte. Nasjeckajte mentu. Pomiješajte rajčice s maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom u granulama i mentom. Posolite i popaprite.
  5. Za couscous sa začinskim travama isperite i sitno nasjeckajte peršin i mentu i umiješajte u couscous koji ste prethodno marinirali.
  6. Pecite janjeće kotlete na tavi ili roštilju po 3-4 minute sa svake strane pa uklonite s vatre, pokrijte aluminijskom folijom i pustite da odstoji oko 5 minuta. Posolite po ukusu.
  7. Složite na tanjure i poslužite janjeće kotlete zajedno s couscousom sa začinskim travama i šalšom.
Scroll to Top