KUHANJE JE ĐIR! – Besplatne kuharske radionice za mlade

14. i 15.srpnja (10.00 do 14.00 sati) 2020. godine, ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

Pozivamo mlade od 15 do 18 godina da se uključe na jednu od dvije kuharske radionice „Kuhanje je đir!“ u profesionalnoj kuhinji na pod vodstvom kuhara udruge ŠKMER. Cilj je poučiti polaznike da samostalno pripremaju kompletne obroke, pravilnim tehnikama, odabiru, kombiniranju i termičkoj obradi namirnica kako bi zadržale nutricionističke vrijednosti. Polaznike će se u sklopu radionica ponajprije upoznati s karakteristikama dalmatinskih namirnica i začinima koji će koristiti tijekom kuhanja, a po završetku slijedi zajedničko postavljanje stola s voditeljima, posluživanje i konzumacija pripremljenih delicija. Na osnovu prijašnjih iskustava pokazalo se kod mladih tijekom ovakvih radionica, na tragu nekadašnjeg školskog predmeta domaćinstvo, potiču razvoj praktičnih vještina nužnih u svakodnevnom životu, kao što su brzina, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost.
– Projekt “Kuhanje je đir!” je podržan od strane Splitsko-dalmatinske županije, a jedna od najvažnijih karakteristika mu je da mlade motivira na uvođenje prehrambenih navika temeljenih na nutricionizmu i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. Naime, projekt doprinosi promicanju i održavanju poželjne tjelesne težine, te potiče razvoj svijesti o važnosti odabira i pravilnog tretiranja namirnica u svrhu očuvanju zdravlja” – istaknula je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije i inicijatorica projekta.

„Kuhanje je đir!“
posebice je zanimljiv za srednjoškolce koji kane svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma. Kroz ovaj projekt ŠKMER-ovci žele ih naučiti pripremi jednostavnih i zdravih jela kao alternativu nekvalitetnoj i nezdravoj “brzoj hrani”.

Radionice su besplatne, prijavite se za jedan od dva željena termina, a broj mjesta je ograničen. Ako prijavljena osoba izostane, teretit će se za trošak radionice.
Informacije se mogu dobiti na broju: +385 99 319 89 61, a prijave se zaprimaju na e-mailu: info@skmer.hr.
U podacima za prijavu nužno je navesti:
– ime i prezime
– adresu
– e-mail
– kontakt broj
– OIB

Scroll to Top