KUHANJE JE ĐIR!: Pasta Italiana – manistre, lazanje & umaci

ponedjeljak, 10-14 h, 20. srpnja 2020., ŠKMER Akademija, Jobova 2, Split

U ovoj epizodi radionica za mlade “Kuhanje je đir!” pod vodstvom chefa Željka Nevena Bremeca pravimo domaće tjestenine, umake i punjenja po receptima naših susjeda iz Italije. Posebno ćemo se pozbaviti lazanjama, a dodajmo da po povijesnim izvorima ta delicija ne potječe s Apeninskog poluotoka, nego iz stare Grčke gdje se pravila varijanta ovog jela od nekoliko slojeva tjestenine i punjenja umakom. Ime joj potječe od grčke riječi laganon kako su se nazivale prve tjestenine uopće. Kako bilo, prvi pravi sačuvani recept za lazanje je s kraja 14. stoljeća iz Britanije, što znači da se nisu pravile samo na području današnje Italije, koje se smatra europskom kolijevkom ovog specijaliteta omiljenog diljem svijeta.

Cijena radionice je 150 kn, a uključuje pripremu s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku. Mogu se prijaviti mladi iz svih krajeva, a ne samo iz Splitsko-dalmatinske županije kao što je bilo do sada.

Informacije i prijave na broju: +385 99 319 89 61 ili mailom: info@skmer.hr.

Scroll to Top