“KUHANJE JE ĐIR!”: Radionice za mlade zbog velikog zanimanja polaznika nastavljaju se i idući tjedan

Početkom prošlog tjedna započeli smo s radionicama za mlade KUHANJE JE ĐIR! koji su se kratkom roku pretvorile u serijal. Prve dvije radionice (14. i 15. srpnja) bile su do kraja popunjenje, a održane pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije s namjerom da se mlade (15-18 godina) uputi na razvoj zdravih prehrambenih navika i benefite dalmatinske kuhinje i sastojaka.

Polaznike su ŠKMER-ovi chefovi i edukatori poučavali samostalnoj pripremi obroka kroz pravilne tehnike, odabir, kombiniranje i termičku obradu namirnica. Tako su na prvim radionicama naučili se pripremati pileću juhu, povrtne temeljce, rižot s tikvicama te pohani rižoti s plodovima mora. Mladi kuhari mijesili su i pekli svoja prva domaća peciva, pravili šalšu, salata, rožatu i štrudel od jabuka. Osim u kuhanju, morali su se snaći i pred televizijskim kamerama HRT-a (emisija Dobro jutro, Hrvatska”) i Mreže TV, kao i u razgovoru s novinarima Slobodne Dalmacije.

Nastavili smo tim putem te smo sljedeći želje brojnih polaznika organizirali za srpanj još sedam radionica od kojih je dio održan. Na radionici tortilja EL MEXICANO (četvrtak, 16. srpnja) učili su se pripremi meksičkih delicija, a ovaj tjedan započeli smo radionicom PASTA ITALIANA – izradom domaćih talijanskih tjestenina, umaka i punjena. U utorak uslijedila je radionica CHICK ‘N’ ROLL na kojoj su se pripremala hrskava piletina u cornflakesu i u woku na azijski način. Bila su tu pečena krilca u slatkom slanom preljevu, pileći temeljac i rižot, pravile su se domaća majoneza i tartar umak te američka coleslaw salata.ž

U petak, 24. srpnja, na redu je radionica BURGER XXL (od odabira mesa, izrade peciva, slasnih umaka i priloga do gurmanskih burgera), a idućeg tjedna u serijal radionica Kuhanje je đir! uključit će se najveći dalmatinski trgovački lanac – Tommy. O tome više na linku:

KUHANJE JE ĐIR!: Tri dana radionica i “điravanja”dalmatinskom kuhinjom s Tommyjem

Scroll to Top