KUHANJE JE ĐIR!: Zahuktale se kuharske radionice za splitske srednjoškolce

Nedavno je u ŠKMER-u započeo prvi ciklus radionica za mlade od 15 do 18 godina s područja grada Splita gdje se uče pripremati zdravu hranu. U Kuharskoj Akademiji udruge na splitskom Spinutu profesionalni kuhari udruge uče polaznike samostalno slagati kompletne obroke, educiraju ih o pravilnim tehnikama, odabiru, kombiniranju i termičkoj obradi namirnica. Svrha i ciljevi projekta su da mladi polaznici steknu vještine koje će im omogućiti da samostalno mogu pripremati svoje obroke te ih potaknuti da dalje razvijaju vještine i znanja usvojena na radionicama.

Radionice „Kuhanje je đir!“ do sada su prošli učenici IV. gimnazije Marko Marulić, V. gimnazije Vladimir Nazor, I. jezične gimnazije, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju te Graditeljsko-geodetske tehničke škole. Važan aspekt projekta je da se djeca uče o prehrani utemeljenoj na odrednicama Svjetske zdravstvene organizacije. Naime, između ostalog, projekt doprinosi promicanju i održavanju poželjne tjelesne težine, te potiče razvoj svijesti o važnosti odabira i pravilnog tretiranja namirnica u svrhu očuvanju zdravlja.

Kuhanje je đir!“ posebice je zanimljiv za srednjoškolce koji kane svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma i svojevrsna je alternativa nekadašnjem školskom predmetu domaćinstvo.

Scroll to Top