KUHANJE JE ĐIR!: Započinje novi ciklus radionica za mlade

ŠKMER-ov projekt „Kuhanje je đir!“ osmišljen je za mlade od 15 do 25 godina kako bi im profesionalni kuhari na zanimljiv i edukativan način predstavili zdrave namirnice od kojih će se pripremati i degustirati nutritivno bogata jela. Mladi na radionicama „Kuhanje je đir!“ koje se održavaju uz potporu Grada Splita, uče prepoznati i odabrati zdrave namirnice,  samostalno kuhati jela te na pravilan način razvrstavati otpad u kuhinji prema zero waste konceptu.

„Polaznici će tijekom radionica usvojiti praktične vještine nužne u svakodnevnom životu, kao što su brzina, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost.

„Polaznici će tijekom radionica usvojiti praktične vještine nužne u svakodnevnom životu, kao što su brzina, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost. Najvjerojatnije je da će dio srednjoškolaca svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma te ih kroz ovaj projekt želimo naučiti pripremati jednostavna i zdrava jela, te ih potaknuti da dalje razvijaju vještine i znanja usvojena na radionicama.“ – istaknula je Nives Delić, voditeljica ŠKMER-ovih projekata za djecu i mlade.

Dodaje kako u današnjem ubrzanom načinu života, prehrana ima važnu ulogu u psihičkom i fizičkom razvoju čovjekova organizma.  Zdravi stil i način života usvaja se u mladosti i ostaje kao zalog zdravlja i preduvjet maksimalnog potencijala svake osobe.

„Projektom se osvještava i njeguje važnost i blagodati dalmatinske prehrane, utječe se na poboljšanje zdravlja korisnika, stvaraju radne navike i osjećaj važnosti osobnog doprinosa u pripremi kvalitetnog-ukusnog i zdravog obroka, uči o pravilnom odabiru i kombinaciji namirnica, te se potiče važnost zajedništva unutar obitelji. Osim toga, stječu se motivacije za daljnje razvijanje vještina i znanja usvojenih na radionici. Na radionici se prate najnoviji trendovi različitih svjetskih kuhinja s naglaskom na mediteranski način prehrane. Menu se planira po sezonskim namirnica i dobi polaznika radionice“ – objasnila je Delić.

Scroll to Top