Kuharski dvoboj i najavna konferencija XVIII. Bisera mora u Supetru

subota 11 do 13 sati, 25.ožujka 2023., Riva, Supetar, Brač.

Mladi ljubitelji kuhanja i profesionalci udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pripremat će u subotu od 11 do 13 sati na Supetarskoj Rivi preko 100 porcija ribljih delicija na prezentacijskim kuhinjama. Okupljeni će uputiti se o važnosti ribe u prehrani, tehnikama pripreme i načinima posluživanja.

Riječ je o aktivnostima iz projekta “S ribom mogu sve” kojeg provode Srednje škole Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

U sklopu događanja, održat će se i konferencija za medije o Biseru mora, najvećem gastro natjecanju i festivalu, koje će se održati u supetarskim Svpetrvs hotelima od 29. ožujka do 1. travnja.

Svi zainteresirani moći će se prijaviti za gostujuće članove žirija na manifestaciji po rasporedu natjecanja za srijedu i četvrtak, 29. i 30.ožujka ili za besplatno sudjelovanje na edukacijama, cooking showovima i drugim događajima ovogodišnjeg Bisera mora.

U velikim tećama kuhat će se gregada i brudet s prilogom u obliku školjke, dok će se riblji fileti pripremati u škartocima s povrćem. Sve pripremljeno će se podijeliti za konzumaciju, a mali kuhari će imati prednost.

Suorganizatori XVIII. Bisera mora su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Svpetrvs hoteli.

Scroll to Top