Kuharski showovi s našim gigantskim tećama privlače brojnu publiku, a i prilika je da se mjesto manifestacije prepozna kao gastro destinacija

Želite li stotinama ili tisućama porcijama jela na feštama, sajmovima i svim drugim vrstama proslava, privući vašoj destinaciji strane goste i domaći svijet, tu su ŠKMER-ove posebno rađene posude za Cooking Showove.   Najveća je Mega teća, posuda koju su projektirali i izradili djelatnici splitskog Škvera,  predviđena za kuhanje 2.000-5.000 porcija. U Velikoj teći priprema se, pak, od 600 do 2.000 porcija, a u tzv. Cooking tavi do 100 porcija. U najmanjoj posudi moguća je i priprema više različitih jela tijekom jedne manifestacije i ne treba veliki broj kuhara da se jela prirede.

Sve tri teće mogu se koristit na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, čineći ih prigodnim za proslave dana gradova, sajmove, svečana otvaranja, festivale, promocije, koncerte i razne druge manifestacije.

Prilagođeno potrebama klijenta, moguće je iznajmljivanje samih teća ili, pak, možete kompletnu organizaciju događanja i kuhanja prepustite ŠKMER-ovoj ekipi profesionalnih i uigranih kuhara što preraste u Cooking Show koji redovito poprate medijske kuće i mnoštvo znatiželjnika.

„ Na otoke teće se prevoze trajektom, dovoze ih i „pauci“ i teretna vozila do željenih lokacija, tako da nema mjesta u kojem se ne može organizirati show. Broj ljudi potreban za kuhanje varira i ovisi o vrsti i količini jela. Za Veliku teću može biti dostatno 10 kuhara, a tu su uvijek dobrodošli i volonteri kako bi pomogli oko podjele porcija. Kod Mega teće za kuhanje treba 20 kuhara uz volontere zadužene za podjelu jela, ali i tu puno toga ovisi o vrsti, količini, kao i da li se jelo servira u zdjelice ili odmah iz teće. Oko Cooking tave uvijek su 4 kuhara, a tijekom višesatnih kuhanja redovita su okupljanja znatiželjnika i zaljubljenika u dobre zalogaje jer se jela u toj tavi rade jedno za drugim i ljudi uživaju vidjeti kako se to radi naveliko“ – istaknuo je chef Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.

Sve tri teće imaju pripadajuća plinska postolja, priključke, pribor za kuhanje i sitne alate, a posebno su konstruirane kako bi bile prenosive, sigurne te ispoštovale visoke zdravstvene i higijenske standarde.

Nije zanemarivo da kuhanja pred publikom na gastro manifestacijama privlače mnoštvo ljudi, posebice, ako se pripremaju kvalitetna tradicijska jela koja se kušaju uz dobra lokalna vina. Dodajte tome da i dobro isplaniran i uzbudljiv Cooking Show, destinaciji daje na atraktivnosti te je i brendira u gastronomskom aspektu.

„Primijetili smo da čak i manifestacije koje nisu primarno gastronomski orijentirane, postaju posjećenije kada uključuju gastronomsku ponudu. Nakon uživanja u ukusnim zalogajima, posjetitelji odlaze s ugodnim sjećanjima i željom da se ponovno vrate. Kako bismo dugoročno razvili gastro destinaciju, potrebno je strateški organizirati više gastro događanja tijekom cijele godine. Ključno je u teću i na tanjur staviti raznolike sezonske namirnice, što donosi dodatnu kvalitetu i priliku za promociju destinacije. Nije toliko bitno da destinacija ima jedinstvenu namirnicu koju druge nemaju – možda je ista namirnica prisutna i 20-ak drugih destinacija u Hrvatskoj ili Dalmaciji – ali se može istaknuti svojstvenim načinom pripreme. To stvara jedinstvenu priču koja privlače goste. Drugim riječima, najlakše je brendirati nešto što imamo u sebi, što dobro znamo i prepoznajemo kao vrijednost“ – istaknula je Alma Harašić Bremec, organizatorica međunarodnih manifestacija i stručnjakinja za brending destinacija.

MEGA TEĆA  2.000 – 5.000 porcija (20 kuhara + volonteri za podjelu jela)

VELIKA TEĆA 600 – 2.000  porcija (10 kuhara + volonteri)

 

COOKING SHOW TAVA –  do 100 porcija uz mogućnost pripreme i konzumacije više različitih jela kroz istu manifestaciju (4 kuhara)

INFORMACIJE:

info@skmer.hr

kontakt mob. +385 99 319 89 61

 

Scroll to Top