KUHINJA FUZIJE: Radionica jela koja na tanjurima alkemijski spajaju kontinente

četvrtak 17-21 h, 24. ožujka 2022., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Fusion kuhinja po uobiučajenoj definiciji spaja elemente kulinarskih tradicija različitih zemalja i kultura. Mogu se pojaviti posve spontano, migracijama stanovništva, originalnim trendovima koji povremeno pretresu svijet i vremenom se posve stopiti s tradicionalnim kuhinjama.

I kao što se u glazbi već poodavno prepliću, recimo, jazz, rock i kakav etno u jedno, tako i na istim tanjurima spajamo naizgled nespojivo; namirnice i načini pripreme različitih kontinenata, tradicionalno i suvremeno.

Ova radionica upravo je alkemijski spoj receptura, namirnica i tehnika kakve su naše chefovi koristili u fine dining restoranima kad su trebali osvojiti istinske gurmane, bonkuloviće i one koje pišu o hrani.

Na jelovniku su, između ostalog, orzo s kobasicom i filet bijele ribe u krosti, mesna rolada u tijestu s povrćem, bao buns s pohanom piletinom kremom od kukuruza i ljutim umakom. Dakle, jela koja spajaju na tanjurima Aziju, Ameriku, Europe, pa i afričke utjecaje. Osim spomenutog, bit će i iznenađenja i deserata, a radi se o delicijima koje ćete rado pripremati ukućanima, a možete i gostima kakvog lokala koji traže originalne okuse.

Cijena tečaja je 550 kuna. Uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

Prijave: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Sponzori

 

Scroll to Top