KUHINJA ZNANJA: Četverodnevni master class Pizza chef  – od klasike do novih tehnika i metoda talijanskih majstora

održano 28.11. – 1. 12. 2023., ŠKMER Kuharska Akademija, Split

Upoznavanje i odabir najprikladnijih brašna, fermentacije i druge pripreme tijesta, izrade različitih vrsta pizza, focaccia, umaka i premaza, samo su bile dio tema drugog po redu treninga Pizza Chef u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja(UP.02.3.1.03.0137) za jačanje društvenog poduzetništva.

Ovaj put hands on edukaciju za profesionalce vodio je venecijanski majstor Andrea Clementi, inače Pizza ambassador u svijetu renomirane mlinarske tvrtke – Molino Dallagiovanna iz Piacenze koja od 1832. godine proizvodi visokokvalitetna brašna i proizvode od žitarica. Clementi je između 180 natjecatelja, lani osvojio titulu svjetskog veleposlanika pizze za Molino Dallagiovanna i postao njihov službeni edukator. Osim pizze, Andrea se usavršava na svim područjima White Arta, pa je tako i na edukaciji u ŠKMER Akademiji polazanike uputio u pripreme  posebnih i traženih pekarskih proizvoda.

Doznalo se puno toga odabiru i korištenju namirnica, naglasak je bio na direct & indirect kneadingu, izradi La Pala tijesta, pečenju Focaccie La Leggera, a edukacija je završena dodjelom diploma polaznicima.

Kako je to bilo možete provjeriti u foto galeriji Saše Burića (Cropix).

Edukacija je održana je u sklopu u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“  u sklopu Europskog socijalnog fonda kroz koji se razvijaju različiti edukacijski paketi za jačanje društvenog poduzetništva, a među njima i za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu.

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top