KUHINJA ZNANJA: Dvije radionice zdrave prehrane za trudnice i mame

Grupa 1: ponedjeljak, od 9 do 12 sati 12.2.2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split 

Grupa 2: ponedjeljak, od 17 do 20 sati 12.2.2024., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split 

Želite li dobiti korisne, lako primjenjive smjernice o svojoj prehrani tijekom trudnoće te prehrani djeteta u prvoj godini života, pred vama je radionica nutricionistice dr. sc. Vesne Bosanac i Udruge ŠKMER.

Na radionici koja se održava u sklopu EU projekta KUHINJA ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137.) doznat ćete kako koncipirati nutritivno kvalitetne jelovnike kroz različite faze trudnoće s ciljem očuvanja svog zdravlja te normalnog razvoja nerođenog djeteta.   

Na radionici će se posebna pažnja posvetiti uvođenju novih namirnica u prehranu najmlađih kako bi im to bio jednostavan i prirodan prijelaz, a roditeljima nezaboravno, pozitivno iskustvo.

Vesna i chefovi SKMER-a će vas uputiti koje namirnice odabrati, kako jelovnik obitelji vrlo lako prilagoditi potrebama trudnica i male djece, te kako za stolom stvoriti pozitivno ozračje.

Doznat ćete brojne korisne savjete kako premostiti svakodnevne izazove u prehrani male djece, a sve s ciljem zadovoljavanja njihovih energetskih i nutritivnih, normalnog razvoja i napredovanja te u konačnici stvaranja dobrih prehrambenih i životnih navika.

Uz teorijski dio, ove ŠKMER-ove radionice će vas na praktičnim primjerima podučiti kako pripremiti nutritivno kvalitetne, a nadasve ukusne obroke za trudnice i malu djecu.

TEME KOJE ĆE SE OBRADITI:
1. skupine namirnica (1) žitarice, (2) povrće, (3) voće, (4) meso, riba, jaja i sir, (5) mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, (6) masti) i njihova uloga u normalnom rastu i razvoju djece,
2. dojenje i njegov značaj,
3. uvođenje novih namirnica u prehranu prema dobi djeteta,
4. kvalitetan doručak, ručak i večera,
5. kvalitetne užine tijekom dana,
6. koje namirnice izostaviti iz prehrane, a kojima dati prednost,
7. kako pomoći djeci razviti zdrav odnos prema hrani,
8. kako spriječiti pretilost.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr

ONLINE PRIJAVA:

Radionice zdrave prehrane za trudnice i mlade mame 

CIJENA PO POLAZNICI: 70 eura

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

 

 

kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top