KUHINJA ZNANJA: École Ducasse kroz master class Chocolate and Confectionery u ŠKMER Akademiju donio najprestižnije slastičarske svjetske trendove

U sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137) od 5. do 8.12. 2023. održan je drugi po redu slastičarski trening Pastry Chef Master Class francuske škole visoke gastronomije École Ducasse u splitskoj ŠKMER Akademiji. Pod imenom Chocolate and Confectionery prošla se priprema i prezentacija široke ponudu malih čokoladnih zalogaja, bombona i pločica, reinterpretacije kultnih čokoladnih deserata radila se široka paleta čokoladnih kolačića i monoporcija, praline i drugog,a  riječ je o asortimanu u preko 30 čokolaterija Alain Ducassea u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Japanu.

Dio atmosfere doživite kroz dva kratka videa u nastavku.

 

 

Ovaj četverodnevni slastičarski trening je ponovo vodio pastry chef Valentin Sanchez, inače head instructor pri École Nationale Supérieure de Pâtisserie (ENSP) – prestižnoj slastičarskoj školi koja djeluje pod okriljem edukacijskih institucija velikog francuskog chefa Alaina Ducassea.

 

Edukacija se održala u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda kroz koji se razvijaju različiti edukacijski paketi, a među njima i za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu.

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

 

kUHINJA ZNANJA lenta

Scroll to Top