KUHINJA ZNANJA: Otkrijte tajne izrade pizze na 4-dnevnom master classu uz venecijanskog majstora Andreu Clementia

28.11. – 1.12.2023. (radnim danom od 9 do 15 sati), ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Pizza Chef trening vodit će talijanski majstor Andrea Clementi, inače Pizza ambassador u svijetu renomirane mlinarske tvrtke – Molino Dallagiovanna iz Piacenze koja od 1832. godine proizvodi visokokvalitetna brašna i proizvode od žitarica.

Clementi, inače Venecijanac, još od djetinjstva stekao je strast za pekarstvo koju mu je prenio njegov ujak. Nakon što je diplomirao na Institutu Elena Cornaro u Jesolu, počeo je raditi u hotelskim i restoranskim kuhinjama, no ubrzo ga je povukao svijet pekarstva, te je pohađao razne tečajeve kod velikih majstora, a među učiteljima bili su i velikani Ezio Marinato i Piergiorgio Giorilli.

Svoje prve korake započeo je u Jesolu kao pomoćni pizzaiolo, a zatim je prešao u Punto Pizza u San Stino di Livenza gdje je u kratkom vremenu postigao iznimne uspjehe. Odlaskom na prestižno Pizza Bit Competitionom 2023 dolazi prekretnica. Između 180 natjecatelja, osvaja titulu svjetskog veleposlanika pizze za tvrtku Molino Dallagiovanna i postaje interni stručnjak za tvrtku. Osim pizze, Andrea danas nastavlja svoje usavršavanje na svim područjima White Arta, a kako to radi vrhunski talijanski majstor doznat ćete na 4-dnevnoj hands on majstorskoj radionici u ŠKMER Akademiji koja se održava u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137)

 

PIZZA CHEF PROGRAM

UTORAK:

Upoznavanje i odabir najprikladnijih brašna ovisno o krajnjem proizvoda

Tehnika i tehnologije miješanja: strojevi , pećnice, direct & indirect kneading, predfermenti

Početak praktičnog rada: priprema tijesta za sljedeći dan i predfermentacije za sljedeći dan

SRIJEDA:

Namazi: sastojci/sirovine (rajčica, ulje, mozzarella)

Upravljanje tijestom i pečenje (lopata i okrugla pizza):

Oblikovanje La Pala tijesta i pečenje

ČETVRTAK:

Focaccia La Leggera piprema

formiranje timova za završno natjecanje i razvijanje tijesta

PETAK:

Završnica edukacije i proglašenje pobjedničkog tima

 

PRIJAVA I DETALJI:

PIZZA CHEF

 

Edukacija se održava u sklopu EU projekta Kuhinja Znanja (UP.02.3.1.03.0137) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda kroz koji se razvijaju različiti edukacijski paketi, a među njima i  za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu.

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Scroll to Top