KUHINJA ZNANJA: ŠKMER-ov tim prošao je carving edukaciju jednog od vodećih carving majstora u regiji

Za djelatnike i članove udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija u ožujku 2022. godine održane su radionice carvinga, drevne azijske vještine rezbarenja voća i povrća kojom se unaprjeđuje ponuda objekata te oplemenjuje catering ponuda. Radionice su održane u sklopu projekta KUHINJA ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137.) sufinanciranog kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali“ u sklopu Europskog socijalnog fonda. Cilj Kuhinje znanja je u 30 mjeseci unaprijediti znanja i vještine zaposlenika ŠKMER-a kroz specijalizirane oblike osposobljavanja i obrazovanja, edukacije i treninge te zaposliti mlade osobe, posebice one u nepovoljnom položaju.

Carving radionice u ŠKMER Kuharskoj Akademiji je vodio banjalučki chef Bojan Dragić, jedan od najboljih carvinga majstora regije, čest gost natjecanja udruge gdje, također, vodi carving master classove za učenike, studente i strukovne nastavnike. Na ovoj hands on edukaciji za ŠKMER-ovi djelatnici prošli su se sve značajne tehnike carvinga kao što su duborez, izrada listova, latica i cvjetova.

“Edukacija je bila da doznamo kako se koristi carving, a dobili smo osnove za pakete za strukovne nastavnike i mentore u ugostiteljstvu koji će dolaziti na naše edukacije i tome se zaista veselimo” – navela je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije.

Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a naglasio je das su carving radovi primjenjivi u ugostiteljstvu, pansionskoj ponudi, na vjenčanjima i kojekakvim prijemima.

Kako je to bilo možete pogledati u videu na linku:

Scroll to Top