KUHINJA ZNANJA:Trendovi u kuhinji – Keto prehrana….pogledajte video

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) tijekom četiri dana, od 23. do 26. veljače, 7. Adriatic Gastro Showa, jednog od najvećih domaćih festivala gastronomije i ugostiteljstva, održali su niz iznimno posjećenih prezentacija, radionica i cooking showova iz projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.).

Chef Petar Vlak, jedan od edukatora ŠKMER-a, održao je radionicu TRENDOVI U KUHINJI: Keto prehrana, a pri tom upozorio je na prednosti i mane ovog načina gubitka prekomjernih kilograma koji je posljednjih godina stekao popularnost diljem svijeta. Pri tom su ŠKMER-ovi članovi pripremali rižoto bez riže, sous vide svinjetinu s pancetom i pireom od celera te keto peciva

“Ova prehrane temelji se na vrlo niskim unosom ugljikohidrata, a pripremili niz jela koji omogućuju postizanja stanje ketoze, mehanizma tijela da u nedostatku ugljikohidrata proizvodi ketone (izvore energije koji se stvaraju prilikom topljenja masnog tkiva). Pravili smo “rižot” od sitno usitnjene cvjetače s kozicama, pire od celera, kruh od bademova brašna i sous vide svinjetinu rolanu u slanini te dopečenu na Big Green Egg roštilju. Namjera je bilo pokazati kako se u objektu može gostu poslužiti atraktivno jelo u skladu s keto recepturama” – naveo je Vlak.

Scroll to Top