KULT SIRA: Tehnike prezentiranja, rezanja i posluživanja

Datum održavanja: 4. i 5. studenog 2022.

Nastavnici kuharstva i posluživanja.

Koristeći bogatu lepezu najpoznatijih stranih i domaćih sireva, cilj ove edukacije je upoznati trendove i tehnike prezentiranja, rezanja i posluživanja sireva.
Dio tehnika i sljubljivanja su klasične i tradicionalne, dok će se na samoj edukaciji prezentirati i nove kombinacije, kako bi se siru kao važnoj namirnici podigla atraktivnost u ugostiteljskoj ponudi i prezentaciji turističke destinacije kroz sir.
Neodvojiv dio edukacije o tehnikama vezanim uz sireve je prezentacija sira kao samostalnog jela i obroka, te prezentacija sira kao dodane vrijednosti za stolom gosta kada sir upotpunjuje jelo koje dolazi iz kuhinje.
Tehnike rada vezane uz sireve:
– Poznavanje vrsta sireva po regijama
– Podjela sireva po udjelu masnoća
– Načini rezanja i serviranja pojednih vrsta sira
– Slaganje priloga uz sireve
– Slaganje vina / pića uz sireve
– Izrada normativa i food costa po porciji

Dan 1: 15:00 – 21:00
Dan 2: 09:00 – 15:00; 18:00 – 22:00
Broj sati: 16 sati
Trajanje programa: 2 dana
Cijena po polazniku: 9.500 kn (1260,87 eur)

**Cijena uključuje opremu i materijale za rad, namirnice, certifikate, smještaj u 1/1 sobama (2 noćenja).

Predavač: prof. Vladimir Vladić – više :

GRAND GOURMET: Vladimir Vladić – priča o profesoru ugostiteljstva koji je u Francuskoj prošao put od perača suđa do voditelja sala u prestižnim pariškim restoranima

 OBRAZAC ZA PRIJAVU

KULT SIRA: TEHNIKE PREZENTIRANJA, REZANJA I POSLUŽIVANJA

Scroll to Top