KVASOMANIJA: Radionica domaćih, talijanskih i francuskih načina pripreme kruha i peciva

četvrtak 17-21 h, 02. ožujka 2023., ŠKMER Kuharska Akademija Split

Puno toga o tijestima, odabiru brašna, korištenju kvasaca i fermentaciji kako bi napravili savršene kruhove, peciva i štošta drugo iz domaće, pa i francuske i talijanske tradicije, naučit ćete na ovoj radionici za ljubitelje kuhanja. Naš chefovi pripremili su startere – domaće kvasce za kiselo tijesto koji tjednima uzgajaju za ovu radionicu. Između ostalog, doznat ćete što su i kako primjenjivat „poolish”, “biga”, “leaven“ te što nam nude predfermenteri. Na kraju radionice ispeći ćete kruh od kiselog brašna, francuske baquete, talijansku foccaciju i drugo, a sve od tijesta kojeg ste sami umijesili. Ova jednodnevna radionica nudi puno toga ljubiteljima kuhanja, a korisna je i mladim kuharima kako bi unaprijedili svoja znanja o pekarstvu.

TEME:

domaći kvasac

kruh od kiselog tijesta s više vrsta brašna

osnovna metoda pravljenja kruha

ravno tijesto

tijesta napravljena s predfermentima

tijesto za focacciu

Cijena tečaja je 55 EUR (414,4 HRK), a uključuje kuhanje s profesionalnim i nagrađivanim chefovima u ŠKMER Kuharskoj Akademiji, namirnice, piće, svu potrebnu opremu, recepture i konzumacije jela po završetku radionice.

PRIJAVE: 099 319 89 61, info@skmer.hr ili preko formulara na linku:

Tečajevi za ljubitelje kuhanja

Scroll to Top