LARETO FOOD – Pasta, šalša i tartufi…radionica za članove ŠKMER-a

10-13 h, utorak, 2. lipnja 2020., Kuharska Akademija ŠKMER, Jobova 2, Split

Mediteran na tanjuru kroz stoljetnu talijansku tradiciju, upoznat ćemo na radionici za članove uz proizvode zagrebačke tvrtke Lareto Food, distributera prestižnih talijanskih marki i premium proizvoda. Ovaj naš partner u samo 6 godina postojanja zavrijedio je vodeću poziciju u distribuciji proizvoda visoke kvalitete namijenjenih za HoReCa sektor sazdanu na iskustvu i temeljitom istraživanju potreba tržišta.

Cilj radionice pod vodstvom Željka Nevena Bremeca je prenijeti vrhunska znanja i vještine, kao i ideje kako kvalitetno i uspješno prilagoditi ponudu jela u ugostiteljskim objektima za ovu izrazito izazovnu i drugačiju sezonu, vodeći računa o optimizaciji poslovanja i oslanjajući se na pouzdane partnere – jer ove godine prostora i razumijevanja za greške neće biti.

U Laretovom asortimanu, osim svježih i proizvoda od tartufa pod vlastitim brendom Lareto tartufi, je i paleta proizvoda konzerviranog programa, maslinovih ulja i maslina. Tu je raznolik izbor talijanskih sireva, brašna, riže te vrhunske tjestenine iz Gragnana obiteljske tvrtke Pastificio Di Martino s kojima ćemo se zabaviti na radionici. Na repertoaru su spagheti, tagliatelle elicoidali/makaroni,tortiglioni/fusili, penne gluten free granoro složit ćemo s umacima od premium talijanskih pelata, pasiranih rajčica i passate žute rajčice. Na radionici kušat će se tartufi i proizvodi od tartufa, dimljena mozzarella i štošta drugo iz Lareto Food riznice.

Dodajmo, proizvodnju Gargano tjestenina je obitelj Di Martino pokrenula 1912. godine, a zahvaljujući svojim mikroklimatskim spojevima vjetra, sunca i vlage žitelji Gragnana više od pet stotina godina proizvode je na isti način. Sva tjestenina je od 100% talijanskog durum pšeničnog brašna i izvorske vode iz planine Lattari. Kemijske analize provedene u 70-im godinama prošlog stoljeća pokazale su da ima niski mineralni sadržaj, što znači da nije samo lagana i ugodna za piće, već i olakšava miješanje (jer zahtijeva manje mehaničke energije). Sam način spore proizvodnje tjestenine u brončanim kalupima, te neobičan proces sušenja na niskim temperaturama daje tijestu vrlo grubu površinu i iznimnu hrapavost što pogoduje da upije više umaka, zadrži sve okuse i ostane sočna. Sadrži 14% proteina i prilikom kuhanja zadržava svoju čvrstoću. Tjestenina di Martino nezaobilazna je namirnica vodećih svjetskih restorana. Obožavaju je Thomas Keller, Michelinovi kuhari, slavio ju je Anthony Bourdain (1956-2018). Služi se na najprestižnijim gastronomskih natjecanjima u New Yorku, kao i na jelovnicima diljem Hrvatske.

Lareto zastupa i Gragnano tjestenine tvrtke Pastificio dei Campi, najbolje suhe tjestenine na svijetu i jedina koja se u potpunosti pomno prati od polja do vašeg stola. Svaka kutija ima geografske oznake polja s kojeg je ubrana durum pšenica od kojega je proizvedena tjestenina.

U asortimanu Lareta su i usitnjena sušena rajčica uvezana s uljem, inćunima, bosiljkom i češnjakom što čini ovu ukusnu salsu idealnom za umake, focaccie, bruschette ili sendviče.

Lareto nudi i iznimni Robo asortiman (artičoke punjene namazom od tune, kapara i inćuna, napuljske friarielli- vrhove mladih brokula i mnogo toga drugog iz mediteranskih receptura), asortiman koji se ne može kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama, već samo preko Lareta.

Ostalo možete doznati na njihovim stranicama: https://laretofood.hr/

Scroll to Top