LARETO FOOD: Talijanski premium proizvodi koji donose u hrvatske objekte zdrave i inovativne recepture

Zagrebačka tvrtka Lareto Food, distributer prestižnih talijanskih marki i premium proizvoda za pizze, od ove je godine naš partner. Suradnju smo potvrdili na 14. Biseru mora održanom proljetos u Supetru na Braču, zajedno upriličili prvo natjecanje pizzaiola, imali se prilike upoznati s njihovim proizvodima na nizu cooking showova. Lareto Food prezentiraju, između ostalih, vrsni domaći chefovi  Mario Čepek, Raul Lajtman, Dragan Grbić  te Talijan Gregorio Mannucci i švicarsko-kanadska kuharica Priska Thuring koji žive u Hrvatskoj, sve kako bi održavali vodeću poziciju u distribuciji proizvoda visoke kvalitete namijenjenih za HoReCa sektor temeljenu na iskustvu i dugogodišnjem istraživanju tržišta.

U Laretovom asortimanu, osim svježih i proizvoda od tartufa pod vlastitim brendom “Lareto tartufi”, je i paleta proizvoda konzerviranog programa, maslinovih ulja i maslina. Tu je raznolik izbor talijanskih sireva, brašna, riže te vrhunske tjestenine iz Gragnana. Nude i Robo asortiman (artičoke punjene namazom od tune, kapara i inćuna, napuljske friarielli- vrhove mladih brokula i mnogo toga drugog iz mediteranskih receptura), asortiman koji se ne može kupiti nigdje na policama u Italiji ili drugim zemljama niti po nabavnim centrima, gastro distribucijama, već samo preko Lareta.

Izdvajamo nekoliko proizvoda koji su nas oduševili, a ostalo možete doznati na njihovim stranicama www.laretofood.hr

Burrata Sabelli – 350 g
Buratta je jedan od najcjenjenijih talijanskih sireva, nježne teksture koja podsjeća na maslac i  nezaboravan doživljaj za nepce. Mlijeko za Burattu dobiva se od vodenih bivola koji potječu iz južne Azije, a sir karakterizira izrazita bjelina. Pri izradi buratte koristi se toplo mlijeko. Dok je sir još topao, oblikuje se u torbicu zajedno s komadićima mozzarelle i svježim vrhnjem. Prva buratta napravljena je 1920. godine na farmi Bianchini, a danas se proizvodi u nekoliko mljekara diljem Apulije, regije na jugoistoku Italije. Može se jesti sama ili uz pršut, salate, hrskavi kruh, svježe rajčice, maslinovo ulje i mljeveni crni papar. U posljednje vrijeme popularna su rižota sa burratom a neki je kuhari koriste za punjenje raviola.

 

Salata od mesa rakovice, polusušenih crvenih cherry rajčica u ulju i kapara  složena je iz asortimana Lareto Fooda.

Riža Artemide  – riso buono gran reserva 1000G

Rezultat je prirodne kombinacije vrsta venere i indica. Riža ima ugodan i intenzivan aromatičan miris. Dugog je zrna, pravilnog oblika i prirodne crne boje. S obzirom na bliski odnos sa sortom venera bogata je vitaminima B, mineralima kao što su kalcij, selen, cink, magnezij i željezo, kao i antioksidansima u većim količinama. Artemide riža je odlična kada se kuha sa sirom, ribom, povrćem i gljivama. Savršena je za hladne salate od riže. Artemide gran riserva jedna je od najkvalitetnijih i najzdravijih vrsta riža koje su dostupne na svjetskom tržištu.

Mignon artičoke su istinska kulinarska delicija. Ovi komadi veličine zalogaja su nježni, začinjeni po mjeri te idealni za kuhanje ili hladno serviranje. Obogaćuju brojne kreacije, često se konzumiraju u vinskim barovima uz sireve te fantastično slažu u tapasima.

Tagliatelle s rajčicama i patlidžanima i polutvrdim ovčjim sirom Ricotta salata di Pecora.

Ricotta Salata ovčji je sir mliječno bijele boje s čvrstom teksturom i umjerenog slanog okusa. Prepoznatljiv aromatičan miris i okus ovčjeg mlijekadaju posebnu notu u kombiniranju s drugim namirnicama, pa se često koristi u salatama, a idealan je za rezanje, ribanje ili jednostavno se nadrobi na gotovo jelo. Ova ukusna delicija izuzetno je hranjiva i zdrava, a zbog malog udjela mliječne masnoće okarakterizirana je kao dijetni proizvod. Ricotta Salata je talijanski sir od sirutke ovčjeg mlijeka, koji se nakon dodavanja soli stavlja pod teške kalupe i ostavlja da zrije najmanje 90 dana. Dostupan je cijele godine.

Sendvič s listovima kapara i avokadom odličan je izbor za ove vruće dane.

Scroll to Top