Luca Gioello & Pavel Marc na Biseru mora: Italian Master Class – od sicilijanskih škampa do toskanske leće s cotechino kobasicama

subota 10 h, 9. travnja 2022., Svpetrvs Hoteli, Supetar, Brač

Iskusni talijanski chefovi Luca Gioiello i Pavel Marc iz Associazione Cuochi di Trieste na Braču će u subotu u 10 sati otvorit će serijal master classova 17. Bisera mora u kuhinji RCK kornera Split (Regionalnog centra kompetentnosti turizmu i ugostiteljstvu) pripremom autohtonih talijanskih jela. Imat ćemo prilike kušati specijalitet ammaru russu – crvenog škampa iz Mazare na Siciliji, kao i toskansku leću s cotechino kobasicama (svinjske kobasice bogate začinima koje traže dugo kuhanje). Bude li vremena kušat će se i presnitz Triestino. Slastica je to iz tršćanske tradicije čije porijeklo seže u početak devetnaestog stoljeća. Omiljen među Tršćanima, ovaj tradicionalni desert uvijek je na stolu tijekom blagdana. Lani su Gioello i njegov kolega Andrea Basilico, koji ove godine nažalost će izostati s Bisera mora, oduševili posjetioce festivala starinskim jelima veronskog i napuljskog kraja uz poneki moderan dodatak.

Pavel Marc ŠKMER-ov je ambasador za Italiju i vjerni član udruge od 2009. godine. Prošao je brojna natjecanja i druženja s kuharima diljem regije, sudjelovao u organizaciji gastro manifestacija, osvajao nagrade te uvelike doprinio promociji talijanske kuhinje u Sloveniji, posebice njegovog tršćanskog kraja. Hotelijersko-turističku školu završio je 1993. godine u Trstu, a potom i niz usavršavanja kako bi se približio svom uzoru talijanskom kuharskom virtuozu Morenu Cedroniju.

Luca Gioiello po rođenju je Napolitanac, godinama je jedan od vodećih chefova u Trstu. Šef je kuhinje restorana Arcoriccardo te također promotor talijanske kuhinje i međunarodni kulinarski sudac.

Scroll to Top