MAKARSKA GOURMET EXPO 2019: Restoran Kaštelet – Tučepi

Na našu prvu gastro izložbu u Makarsku iz Tučepa nam stiže ekipa restorana Bluesun hotela Kaštelet, baroknog zdanja iz 18. stoljeća gdje se i gastronomijom priča povijest toga kraja. Na Trgu 156. brigade 21. rujna u okviru Makarska Gourmet Expoa predstavit će se posjetiteljima s tri slijeda koja će se besplatno moći kušati. Za predjelo tim chefa Frane Vidića složit će “Morsku priču” s crnim namazom sipe, kozica mariniranih u prošeku, tune, sušenih dagnji, salate i sira s umakom od naranče i maslinovog ulja. Glavno jelo bit će im tučepska gregada ili , kako narod veli, “riba u tisno”. Za desert odlučili su se pripremiti cheesecake s limetom, višnjom i suhom smokvom.

Dodajmo, Kaštelet ima veliki atrij te terasu na kojoj gosti mogu uživati u hrani uz pogled prema moru. Restoran poslužuje à la carte jela dalmatinske i mediteranske kuhinje, a fokus im je na svježoj ribi, plodovima mora i domaćem povrću. Atrij, skriven iza zidina, odiše tradicionalnim ugođajem drevnih ljetnikovaca. Mjesto je to gdje oko zdenca možete uživati u dalmatinskim delicijama i klapskoj pjesmi.

“Davne 1766. u našim lijepim Tučepi, don Klement Grubišić izgradio je barokni ljetnikovac u kojem je običavao ugostiti mnoge slavne i učene ljude svog vremena. Ta tradicija živi i dalje u restoranu Kaštelet, smještenom uz šetnicu Tučepi i samo 10 metara od mora. To staro kameno zdanje odiše romantikom minulih vremena, a pogled s prozora poziva vas da zakoračite u vrevu ljetne večeri stare tučepske šetnice. Šum vala i miris bora užitak je koji vam pruža naš mali i intimni restoran” – poručili su iz Kašteleta.

Scroll to Top